LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-03-2005, 03:14 AM   #1
Krish4479
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
SuSE Linux 9.3 Pro hangs during startup post-installation.


I am a Linux newbie user and Just finished reinstalling SuSE Linux 9.3 on my system. But regardless of whether I choose KDE or GNOME or whatever components to install, the system hangs at startup and all I have is a blank screen and a curser. Here are my specs:

Antec TruePower ATX 430watts powersupply.
Intel Pentium 4 2.4Ghz FSB 533 processor
Abit AI7 mainboard
512MB DDR PC2100 ram
EVGA Nvidia Geforce 6800 AGP 128MB
Samsung 160GB ATA133 IDE Hard Drive
Sound Blaster Audigy ZS PCI card


Any help would greatly be appreciated as I want to get this problem nailed as soon as possible.

-Kris
 
Old 08-04-2005, 12:20 PM   #2
gabebster
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Oklahoma
Distribution: Gentoo
Posts: 117

Rep: Reputation: 15
Try starting up in fail safe to see if that will boot and come to the terminal log in. If you get there log in as root and then
Code:
startx
will start the xserver and bring up the gui. If that works and you get to a desktop, start YaST->System->System Services(Runlevel) and start disabling one at a time NON-Important services and rebooting to see if one of the services is causing your system not to boot. If you can't get to startx to work, just type
Code:
yast
at the terminal to start the text version of yast. I had a similar problem with SuSE 9.2.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SUSE Linux 9.1 installation hangs linuxpieps SUSE / openSUSE 3 08-10-2005 03:42 AM
SuSE 9.3 Pro GRUB Hangs?! kezef SUSE / openSUSE 1 06-14-2005 02:04 AM
SuSe 8.2 Pro - Installation issues - hangs at hotplugging - usb mrkstate Linux - Software 4 11-17-2003 02:13 PM
after i installed linux and tried start linux it hangs at the message (in post) adamshreves Linux - General 5 10-30-2003 01:44 PM
1st Post: Trying to fix my resolution in SuSE 7.3 Pro> jblaven Linux - Newbie 10 05-10-2002 05:46 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 12:31 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration