LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-24-2005, 08:14 PM   #1
rpmheadache
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Location: Vt
Distribution: linux redhat 9
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
Angry suSE 9.2 pro-NO SOUND Nvidia chipset


HI,
I just installed Suse 9.2 pro and REALLY like the OS (switched from fc3)! Linux is where its @! Anyway like the thread is titled I have no sound??? I've googled it about 10 times and searched this site (big site) and have had some good leads, but still no luck (sound ). So I believe I'm running AC97 audio, Nvidia based chipset (nforce2) on a gigabyte mb.
Are there any commands? and if so how do I use them? I love everything about linux and suse has a nice GUI I'm kinda a newb but determined to surmount the learning curve. So reddazz what do you think? can you help me through this one?


Thank you everyone for your time and energy in this matter!
 
Old 03-25-2005, 02:25 AM   #2
__J
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Distribution: Slackware, ROCK
Posts: 1,973

Rep: Reputation: 46
have you run alsaconf? I don't use Suse, so I don't know what gui tools they have available for this, but the driver I believe is snd-intel8x0 ( worked great on my nforce sound) or i810_audio if you want to use the ol' oss drivers. put the drivers in, run alsamixer, then "alsactl store" to store your mixer values and you should be good as long as Suse restores the mixer values at boot.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S3 ProSavage DDR Chipset Not Working with SuSE 9.2 Pro bake Linux - Newbie 3 03-02-2005 05:52 PM
SuSE 9.1 Pro and Broadcom 94306 wireless chipset paintray98 Linux - Wireless Networking 9 02-06-2005 04:03 AM
No sound in suse 9.1 pro with kt8233a chipset ReXo Linux - Hardware 1 06-03-2004 03:29 AM
Help: Radeon 9600 Pro and nVidia Chipset olias Linux - Hardware 6 11-10-2003 05:52 PM
SuSe Linux 8.2 Pro - Intel 82815eg chipset sergeantroach Linux - Hardware 0 10-19-2003 11:15 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 09:44 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration