LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-13-2008, 12:13 PM   #1
ungua
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: bergen, norway
Distribution: OpenSuSe (SuSe 10.1), Win XP Pro
Posts: 539

Rep: Reputation: 30
supposedly simple question on installation of amarok


i have downloaded amarok 1.48 for suse 10.1 and i have tried to install it a couple of times. what happens is that i always end up with v1.38 because yast2 downloads it. i have deleted every source in "installation sources" and just double-click on the .rpm-files i have downloaded. i cannot make them an installation. kpackage and zen do not work either. how can i install amarok then??

thank you very much & best regards
ungua

p.s.: i deleted amarok in one attempt, too. no i use "xmms" to listen to music, but i really want to upgrade amarok...
 
Old 01-13-2008, 02:27 PM   #2
ronlau9
Senior Member
 
Registered: Dec 2007
Location: In front of my LINUX OR MAC BOX
Distribution: Mandriva 2009 X86_64 suse 11.3 X86_64 Centos X86_64 Debian X86_64 Linux MInt 86_64 OS X
Posts: 2,369

Rep: Reputation: Disabled
Supposedly simple qeustion on installation of amarok

Maybe it has something to do with the fact that you use suse 10.1
I use 10.3 amarok 1.4 is standard
 
Old 01-13-2008, 03:13 PM   #3
ungua
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: bergen, norway
Distribution: OpenSuSe (SuSe 10.1), Win XP Pro
Posts: 539

Original Poster
Rep: Reputation: 30
1.4.8 is supposed to work in 10.1, 1.3.8 comes as standard.
http://amarok.kde.org/wiki/Download:SUSE
so i really don't know why this wouldn't work.

regards
ungua
 
Old 01-14-2008, 02:20 AM   #4
ronlau9
Senior Member
 
Registered: Dec 2007
Location: In front of my LINUX OR MAC BOX
Distribution: Mandriva 2009 X86_64 suse 11.3 X86_64 Centos X86_64 Debian X86_64 Linux MInt 86_64 OS X
Posts: 2,369

Rep: Reputation: Disabled
Supposedly simple qeustion on installation of amarok

Another possibility is the way yast deleted a program
For instance I use avast virus scanner the first line was corrupted
I deleted it with yast and install again
The first line was still corrupted and he still remember my subscribe number to avast Then I find out that after deleting the program there was
still a hidden folder : after deleting manual the folder and install again I got fresh installation He ask for my subscribe number again and corrupted line was gone,Maybe you have the same problem

good luck
 
Old 01-16-2008, 04:22 AM   #5
ungua
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: bergen, norway
Distribution: OpenSuSe (SuSe 10.1), Win XP Pro
Posts: 539

Original Poster
Rep: Reputation: 30
thank you for your reply! where did you find the hidden folder? i recognise that amarok still has the "collection" of music* when i install it again, so that's a possibility. but it shouldn't be in a way for a proper update?

regards
ungua

*this is the reason why i want to update: after selecting "build collection" instead of just playing from my "all files"-playlist amarok crashed every single time i wanted to listen to a song. and i didn't make any difference between albums anymore, stuuupid.
 
Old 01-17-2008, 12:48 AM   #6
ronlau9
Senior Member
 
Registered: Dec 2007
Location: In front of my LINUX OR MAC BOX
Distribution: Mandriva 2009 X86_64 suse 11.3 X86_64 Centos X86_64 Debian X86_64 Linux MInt 86_64 OS X
Posts: 2,369

Rep: Reputation: Disabled
Supposedly simple qeustion on installation of amarok

In my case I found it in the home directory of every user
Check content before deleting

regards
 
Old 03-09-2008, 05:58 PM   #7
ungua
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: bergen, norway
Distribution: OpenSuSe (SuSe 10.1), Win XP Pro
Posts: 539

Original Poster
Rep: Reputation: 30
sorry for the long delay, i was really busy. i followed your advice and deleted every trace of amarok, including the folder in /home/ungua/.kde/share/apps/amarok. still, an installation won't work: see screenshot. this is really hard to understand, yast won't work for me. neither kpackage or zen.
i'm offline until early april but would really appreciate any tips on how to solve this. i still want to upgrade the whole operating system but ... takes time.

regards
ungua
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Simple Question--Installation vizv Slackware - Installation 15 02-28-2006 10:51 AM
Ubuntu Fluxbox simple question, simple answer? generallimptoes Linux - Software 3 09-26-2005 02:03 PM
Simple Modem Installation Question mickscool Linux - Networking 1 08-01-2005 01:04 PM
simple question about kernel update (installation) mipia Slackware 2 12-13-2003 11:03 PM
Simple installation question zsaddened Linux - Software 7 04-26-2002 07:26 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 04:44 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration