LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-23-2006, 08:27 AM   #1
SebKG
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
strange video size/dimensions (xine, mplayer, etc)


I have this strange problem that when viewing videos they appear in the wrong dimensions.
This results in wasted screen space and squashing of the picture...

The problem has been present since the following updates:

Jan 21 22:56:09 Updated: ati-fglrx.i386 8.21.7.1-0.lvn.1.4
Jan 21 22:56:16 Updated: ffmpeg.i386 0.4.9-0.lvn.0.20.20051228.4
Jan 21 22:56:19 Updated: libquicktime.i686 0.9.7-0.lvn.8.4
Jan 21 22:56:29 Updated: transcode.i386 1.0.2-0.lvn.1.4
Jan 21 22:56:42 Updated: kernel-module-fglrx-2.6.14-1.1656_FC4.i686 8.21.7.1-0.lvn.1.4

So I am guessing it has something to do with the ATI drivers?

Even more interestingly I have found that if I have multiple video players open the problem does not occur. For example, if I open xine (without even playing a video in it) and then open a second instance of xine and play the video in that instance then the resolution/dimensions are correct.

Anyone got any ideas?

(if pictures are necessary to better explain my problem could someone tell me how to take screenshots that include the video stream? I am using KDE and have tried ksnapshot but the video just gets turned to blue)
 
Old 01-24-2006, 01:27 AM   #2
Murdock1979
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Slackware Debian VectorLinux
Posts: 429
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 30
I also had a problem with my aspect ratio with an ATI card. I still have not solved it yet.

Murdock
 
Old 02-08-2006, 10:54 PM   #3
SebKG
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Still no solution for this problem. Anyone else having issues with the aspec ratio after ati fglrx update?
 
Old 03-26-2006, 04:27 AM   #4
Murdock1979
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Slackware Debian VectorLinux
Posts: 429
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 30
Hello!

Ok, the way I solved this was to put a
Code:
Section "Monitor"
      Identifier   "Monitor0"
      VendorName   "Monitor Vendor"
      ModelName    "DDC Probed Monitor - ViewSonic G773-2"
----> DisplaySize  320	240
      HorizSync    30.0 - 70.0
      VertRefresh  50.0 - 180.0
   EndSection
in the xorg.conf file.

Check out http://xinehq.de/index.php/faq#ASPECTRATIO
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need video dimensions shanenin Programming 6 11-21-2005 06:54 PM
video to ASCII in xine, mplayer? malaka56 Linux - Software 1 10-01-2005 04:53 PM
Sound but no video with xine, mplayer imix Linux - Software 10 06-09-2005 11:18 AM
No video window in VLC, mplayer and Xine always quit ? bagy Linux - Software 3 10-19-2003 12:08 PM
MPlayer & Xine, no video but audio Kocil Linux - Software 10 09-28-2003 11:56 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 08:37 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration