LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-29-2009, 09:06 PM   #1
fusion1275
Member
 
Registered: Jul 2007
Location: Knaphill, Surrey
Distribution: Linux Mint
Posts: 276

Rep: Reputation: 36
Squirrel Mail sending problems


Hi all,

So got the mail server up and all is good apart from the other day I wanted to send a mail via the web front end and it came back with the follow error on the page

Quote:
Message not sent. Server replied:

Syntax error in parameters or arguments
501 5.1.7 Bad sender address syntax
I double checked the email address was correct. Then I waited until I got home and decided to log on to a terminal session and run a few tests.

It seems I can send mails from the command line to anyone in the world and I get a sent message with a nice big OK in the logs.

I logged onto Thunderbird on my client pc and sent a few mails whilst checking the logs on the terminal... the same... sent and OK.

So looks like squirrelmail is causing me some headache it seems


Any ideas or suggestions?
 
Old 08-30-2009, 10:10 AM   #2
fusion1275
Member
 
Registered: Jul 2007
Location: Knaphill, Surrey
Distribution: Linux Mint
Posts: 276

Original Poster
Rep: Reputation: 36
Seems squirrel mail isnt to blame... I have checked the logs whilst attempting to send a mail. Here is what I have got.

Quote:
Aug 30 16:02:11 Sapphire-home postfix/smtpd[6012]: initializing the server-side TLS engine
Aug 30 16:02:11 Sapphire-home postfix/smtpd[6012]: connect from Sapphire[192.168.*.*]
Aug 30 16:02:11 Sapphire-home postfix/smtpd[6012]: lost connection after UNKNOWN from Sapphire[192.168.*.*]
Aug 30 16:02:11 Sapphire-home postfix/smtpd[6012]: disconnect from Sapphire[192.168.*.*]
I cant seem to get any information on what this error means yet I can still send emails via my email client on the same machine and also via the command line to anyone in the world.

Its just squirrelmail and this postfix error. Its prob something simple I have missed somewhere

Last edited by fusion1275; 08-30-2009 at 10:11 AM.
 
Old 08-30-2009, 11:09 AM   #3
fusion1275
Member
 
Registered: Jul 2007
Location: Knaphill, Surrey
Distribution: Linux Mint
Posts: 276

Original Poster
Rep: Reputation: 36
Looks like I was too quick in posting and asking for help.. I just had a look around the configs in squirrel mail and I didnt have the SMTP side (option B) set up correctly.

After a quick adjustment all is working now.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Debian Mail Server Setup with Postfix + Dovecot + SASL + Squirrel Mail LXer Syndicated Linux News 0 03-12-2008 10:50 PM
Squirrel Mail is not sending mail in INBOX MajazKhan Linux - Server 1 04-08-2007 06:57 AM
still having problems sending mail.... seaelf Linux - General 1 12-28-2006 08:26 AM
Squirrel mail problems Malkaven Linux - Networking 1 05-09-2005 09:34 AM
Problems Sending Mail the_last_rites Linux - Newbie 2 02-25-2005 04:45 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 04:51 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration