LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-14-2003, 12:30 PM   #1
shinacalypse
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Lagos, Nigeria
Distribution: Red Hat,Mandrake,FC
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
Exclamation sound server issues, ALSA overloading cpu


hello people. ive a problem with my sound. i use a dell Inspiron 2500, with Mdk9.2. first, system sound is REEEAAALLL quiet. secondly. whenever i start x, esp. in KDE, the startup sequence freezes temporarily on Starting Peripherals. Then it shows
"fatal error : cpu overload cannot start sound server"

when i use XMMS or xine, etc., sound plays ok. but system notifications, etc., stuff like that, is nonexistent. does anyone have similar problems? what can i do? ive changed my sound driver, recompiled my kernel, but still no show . pls help

shinacalypse
 
Old 12-14-2003, 02:55 PM   #2
akshunj
Member
 
Registered: Sep 2002
Location: Atlanta, GA
Distribution: Linux Mint Gloria, Slackware 12.2
Posts: 165

Rep: Reputation: 30
same or similar error

I've got an on-chip integrated sound card. NVidia nforce chipset. Sound through arts (KDE sound server) sucks. Scratchy, etc. And occasionally a CPU overloading the sound server error. Sound without arts is cool. I'm still experimenting...

--Akshun J
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ALSA sound issues lamiczka Linux - Software 9 08-05-2005 07:02 PM
Serious issues with sound/alsa - laggy, unresponsive, and doesn't sync correctly. dragonslay Linux - Software 0 01-06-2005 09:42 PM
Quake 3 sound issues with VIA and ALSA Irrylath Linux - Software 2 06-04-2004 02:12 PM
Sound Driver Overloading CPU's SelaAragon Linux - Hardware 3 03-18-2004 09:57 PM
Various issues with sound (ALSA, emu10k1) Zoombie Linux - Hardware 2 12-26-2003 05:25 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 08:51 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration