LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-19-2005, 12:43 PM   #1
dezza
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Denmark
Distribution: ArchLinux, Debian
Posts: 133

Rep: Reputation: 18
Slow Samba Transferring


I've recently installed and configured samba.. But transfers are really slow, 1mb takes like 3 seconds or so ..

This is my config:

Code:
[global]

  workgroup = linux
  server string = Samba Server %v
  
  log file = /var/log/samba/log.%m
  max log size = 50
  
  socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192
  interfaces = lo eth0
  bind interfaces only = yes
  
  hosts allow = 127.0.0.1 192.168.
  hosts deny = 0.0.0.0/0
  
  security = share
  guest account = samba
  guest ok = yes

[public]

  comment = pub
  browseable = yes
  public = yes
  create mode = 0744
  guest ok = yes
  path = /home/samba/public
  writeable = no

[upload]

  comment = upload
  browseable = yes
  public = yes
  create mode = 0766
  guest ok = yes
  path = /home/samba/upload
  writeable = yes
 
Old 03-19-2005, 02:14 PM   #2
cylix
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Ohio
Distribution: Fedora Core 3
Posts: 125

Rep: Reputation: 15
It might actually be at the link layer.

Check ifconfig for drops, errors, and generally all the numbers that should be low or nill. (for instance I have had over 1.9gb of transfer in under a week and I have had 1 over run)

Your samba transfers should be near ftp speeds. (it's a good place to make a comparison)

I'm able to get double your transfer speeds and I'm using no socket options.

http://www.samba.org/samba/docs/man/...ion/speed.html
 
Old 03-21-2005, 11:34 AM   #3
dezza
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Denmark
Distribution: ArchLinux, Debian
Posts: 133

Original Poster
Rep: Reputation: 18
I actually have got some problems with my network card..

eth0: MII PHY not found -- this device may not operate correctly.
--from dmesg

I have a Winbond switchcard using the tulip driver
winbond-840.c:v1.01-d (2.4 port) Nov-17-2001 Donald Becker <becker@scyld.com>

But I have never found out how to correct this problem .. It has been nagging me on Slackware also, but I can't remember what I did back then, but before I moved to Debian I backed up some files on my server and it was fast, moving them to my brothers Windows XP computer.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Samba Problem: Fedora crashes when transferring large files TheLizard Linux - Networking 6 05-08-2005 05:19 AM
Slow Samba..... benmay05 Linux - Networking 5 01-29-2005 09:07 PM
network stalls transferring large files (especially over samba) Mugatu Linux - Networking 4 02-15-2004 07:37 PM
MDK 9.2 stalling transferring files from samba share servo_fan Mandriva 8 02-12-2004 07:22 PM
Transferring files from Samba shares raypen Linux - Software 1 12-08-2002 06:11 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 03:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration