LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-03-2001, 04:45 PM   #1
a4anmol
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2001
Location: India
Distribution: RedHat
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
Running Xwindows on 810 chipset


hiiii
I'm havin a intel pentium 3 pc with 810 chipset..

I have been trying to install Red hat Linux on my pc for
last one year....at first i succeeded in doing that....i installed
Red Hat Linux 6.1 on my pc...and it worked well except that
i could not set up sound...coz of 810 chipset...


I then chaged my Motherboard....coz old one had some
probs....after that i have tried thousand times...to install
linux....but in waste.....

First Linux didn't get install it used to give mess 15 min
to install......but time for install would increase indefinately and
finally installation would be aborted ......everytime....

Finally it did install....but when i tried to configure....Xwindows
it detected my 810 chipset....and moniter....i.e.SAMTRON 55V
but didn't let Xserver run on my pc....

i have tried all the combinations...but in vain....

When starting....Xwindows....X kills with an error agppart
failed to open 1024 pages......etc....

plsss help me out.....i don't wanna give up using linux

Anyone to help.....

Anmol
 
Old 07-06-2001, 06:03 PM   #2
isajera
Senior Member
 
Registered: Jun 2001
Posts: 1,635

Rep: Reputation: 45
the intel 810i chipset support under linux is very stable. i doubt that your problems with the sound installation are related to the 810i. more likely, it's a problem with your module installations. what kind of soundcard do you have?

you need to check your modules.conf file to insure that the correct driver is being used and installed.

what model of motherboard did you replace the old one with (and what model was the old one)?

and, last question, what errors does X give when you try to start it? you mentioned the agppart errors, is there anything else?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
intel 810 chipset, PCI starlight Linux - Software 1 10-19-2001 05:07 PM
Problem with XServer (Red hat 7.1) on 810 chipset amitrgholap Linux - General 5 09-29-2001 11:16 PM
Intel 810 chipset cr_depend Linux - Software 2 08-15-2001 09:41 AM
installation...810 chipset a4anmol Linux - Software 5 07-13-2001 12:36 PM
Installing Xwindows on intel 810 chipset a4anmol Linux - Software 3 07-04-2001 03:11 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 01:30 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration