LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-04-2004, 03:06 AM   #1
ShadowMetis
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Newburgh
Distribution: Gentoo
Posts: 85

Rep: Reputation: 15
RO Possible through WINE?


Ok... My last thread was all my problems getting WINE working. I finally got it working and I tried out a few programs. It's working somewhat. I know it won't work for everything. My question is, can I get it to work for Ragnarok Online? When I start it up I get an error after it begins to load saying "Audio System Init Failed". That would mean it's a sound problem, something I consider to be minor on the count of I usually have sound off on RO. This is what the console says when I run it:
Code:
disabling TCL support
err:wave:DSDB_MapBuffer Could not map sound device for direct access (Input/output error)
err:wave:DSDB_MapBuffer Use: "HardwareAcceleration" = "Emulation" in the [dsound] section of your config file.
fixme:winmm:MMDRV_Exit Closing while ll-driver open
Soooooooo, can I get it to work for RO? And how would I go about this?
 
Old 12-04-2004, 03:10 AM   #2
ShadowMetis
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Newburgh
Distribution: Gentoo
Posts: 85

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Ok... I answered my own question somewhat. I got it to work by disabling sound (duh... -_-). But the graphics look very buggy and it keeps flashing black. When it starts it says "MODE NOT SUPPORTED" but it continues to play. This is what the console says:
Code:
fixme:ddraw:Main_DirectDraw_WaitForVerticalBlank (0x403ae1c0)->(flags=0x00000001,handle=(nil))
err:ddraw:d3ddevice_lock_update Wrong surface type for locking !
err:ddraw:d3ddevice_unlock_update Wrong surface type for locking !
err:ddraw:setup_rect_and_surface_for_blt Only BLT override to front or back-buffer is supported for now !
err:ddraw:d3ddevice_lock_update Wrong surface type for locking !
err:ddraw:d3ddevice_unlock_update Wrong surface type for locking !
err:ddraw:d3ddevice_lock_update Wrong surface type for locking !
err:ddraw:d3ddevice_unlock_update Wrong surface type for locking !
fixme:ddraw:Main_DirectDraw_WaitForVerticalBlank (0x403ae1c0)->(flags=0x00000001,handle=(nil))
err:ddraw:d3ddevice_lock_update Wrong surface type for locking !
err:ddraw:d3ddevice_unlock_update Wrong surface type for locking !
err:ddraw:setup_rect_and_surface_for_blt Only BLT override to front or back-buffer is supported for now !
err:ddraw:d3ddevice_lock_update Wrong surface type for locking !
err:ddraw:d3ddevice_unlock_update Wrong surface type for locking !
fixme:ddraw:Main_DirectDraw_SetCooperativeLevel (0x403ae1c0)->(00010024,00000008)
fixme:winmm:MMDRV_Exit Closing while ll-driver open
The repeated part is looped (probably once for each time it redraws).

EDIT:
Also, it refuses to connect.

Last edited by ShadowMetis; 12-04-2004 at 03:12 AM.
 
Old 12-04-2004, 02:56 PM   #3
ShadowMetis
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Newburgh
Distribution: Gentoo
Posts: 85

Original Poster
Rep: Reputation: 15
OK! I'll take that as a maybe not. In that case I'll need to get my dual boot to work properly. Before installing linux my windows seemed to be using some sort of dual boot giving the option of starting windows or using the recovery partition (which I have now reformatted and is being used as the linux partition). Anyway, the dual boot that linux installed seems to interfere with the previous one. When I try to start windows the computer just does nothing.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble running wine from src wine:error while loading shared libraries: libwine.so.1 brynjarh Linux - Newbie 2 05-28-2013 11:59 AM
Wine - Diablo II LOD TCP/IP doesn't work +where is my wine.conf brainlesspinkey Linux - Games 7 08-26-2007 09:10 AM
Link targets - problems with Wine (Though not Wine specific - Wine site doesn't help) Kevjml Linux - Newbie 1 01-13-2006 08:53 AM
wine [wine] config detailed settings...directory paths... breezewax Linux - Software 2 10-19-2004 07:15 PM
wine: chdir to /tmp/.wine-tom/server-306-33fca : No such file or directory Kinstonian Linux - Software 19 06-21-2003 06:16 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 02:03 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration