LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-05-2006, 10:58 PM   #1
wuqso
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Location: China
Distribution: FC5
Posts: 28

Rep: Reputation: 15
realplayer has audio but no video


I have installed the newly released FC5. The Helixplayer is installed. Then I downloaded the Realplayer from http://www.real.com and installed it. Now when I play rm file. The Realplayer has only audio output but no video output. What's the problem? Thanks!
 
Old 04-06-2006, 02:47 AM   #2
jlo_sandog
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: USA
Distribution: F10 (x86_64)
Posts: 549

Rep: Reputation: 32
unclick xvideo in preferences>hardware>driver options. Soon afterward u will notice that this player is terrible with lots of frame freezes and will be better if u tried mplayer with live555 support which will let u watch real videos without their bad player.
 
Old 04-06-2006, 09:04 PM   #3
wuqso
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Location: China
Distribution: FC5
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks for your reply. But it still doesn't work after I unclick xvideo!
 
Old 04-07-2006, 03:00 AM   #4
jlo_sandog
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: USA
Distribution: F10 (x86_64)
Posts: 549

Rep: Reputation: 32
have you tried any other media player, like xine or mplayer. Also read this
http://stanton-finley.net/fedora_cor...otes.html#Real
 
Old 04-21-2006, 07:42 PM   #5
xenophales
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Distribution: Debian Sarge 2.4, Mandriva LE 10.2
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
I'm having the same problem with RealPlayer 10 on FC4 - no streaming, no video, just mp3 audio
I unchecked the box for Xvid, but no luck. I've tried all the Linux pages and no luck.
I also tried Mplayer and the same problem occurs. I only get audio no video for rm files.

If anyone has any suggestions please respond.
I emailed Real Networks support to see if they can answer as well. If I get it to work, I will post how I did it.

Thanks,
xenophales
 
Old 04-21-2006, 09:26 PM   #6
drkstr
Senior Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Seattle, WA: USA
Distribution: Slackware 11.0
Posts: 1,191

Rep: Reputation: 45
Mplayer plays any rm file just fine. You probably did not .configure/install mplayer correctly with the 'all-codec' package. You need to have that package installed prior to compiling mplayer or it will not configure correctly. Run mplayer from a console window, it will tell you what's wrong with the codec it's trying to play and usually how to fix it.

regards,
...drkstr
 
Old 05-06-2008, 09:11 AM   #7
pipesmoker
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2006
Location: Burton upon Trent, Central England.
Distribution: Slackware 11
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by wuqso View Post
I have installed the newly released FC5. The Helixplayer is installed. Then I downloaded the Realplayer from http://www.real.com and installed it. Now when I play rm file. The Realplayer has only audio output but no video output. What's the problem? Thanks!
I have exactly the opposite problem with RealPlayer, video but no audio.

I have added myself to /etc/groups and can play CD's mp3 files and so on.

Any help would be welcome.

Regards
Graham
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No audio in RealPlayer 10 stonehurstX11 Linux - Software 4 12-24-2007 12:03 PM
Audio streams? NPR? Helix? MPlayer? RealPlayer? sofasurfer Linux - Software 3 04-05-2006 06:29 PM
Recording Audio From Realplayer treedstang Linux - Software 1 09-25-2004 08:02 PM
buffer problem with realplayer and streaming audio Accordion Linux - Newbie 0 02-27-2004 02:13 PM
weird buffer problem with RealPlayer and streaming audio Accordion Linux - Software 0 02-25-2004 02:07 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 12:27 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration