LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-14-2003, 01:51 AM   #1
Aph3X
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: U.K
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Unhappy Quake 3 Crashing


Hi all i got this strange problem when i run quake in single player mode it crashes as soon as i enter the game , but when i play an online game it crashes at "awaiting snapshot"
I discovered if i disable sound it plays perfect but its a bit rubbish without sound , has anyone got any ideas on this ?

im using Mandrake 9.1 if you need any other info let me know
 
Old 08-14-2003, 10:23 AM   #2
czechknight93
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Weatherford, OK
Distribution: openSUSE 10.1
Posts: 95

Rep: Reputation: 15
How did you get the game to even work? I have tried to get this game to work on my computer for three years. Did you just install the game and it worked or did you have to tinker with it? Thanks!
 
Old 08-14-2003, 11:00 AM   #3
LavaDevil94
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Gentoo 2004.2: Who needs exmmpkg when you have emerge?
Posts: 1,795

Rep: Reputation: 47
what video card do you have? i tried to run q3 on my box with a radeon 7500, and it kept freezing, but then i got a radeon 9000 and the drivers for it and it worked fine. hope that helps.
 
Old 08-14-2003, 12:23 PM   #4
Aph3X
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: U.K
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hi yeh i got it to work by following this guide quake3 guide

Hope it helps
 
Old 08-14-2003, 12:24 PM   #5
Aph3X
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: U.K
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I got a Geforce4 mx440 nothing special but does the job i think its my onboard sound i just this second went out and brought a creative SB live 5.1 i hope this solves my problem
 
Old 08-14-2003, 05:40 PM   #6
czechknight93
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Weatherford, OK
Distribution: openSUSE 10.1
Posts: 95

Rep: Reputation: 15
I have an 8MB ATI Rage Mobility p video card. As per the sys. requirements, it should be enough.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
suse 9 : quake 3 crashing on startup schatoor Linux - Software 4 03-20-2006 05:44 PM
QUAKE 3 freezing and crashing system Raca Linux - Games 1 04-22-2005 11:57 AM
3d questions regarding quake, quake II deftone420 Linux - Games 4 02-17-2005 01:14 PM
Crashing Nylex Slackware 11 08-14-2003 12:01 AM
Can I do this with out crashing.... sleepwalker1.0 Linux - General 6 10-28-2002 12:29 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 12:50 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration