LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-27-2009, 04:12 AM   #1
baldurpet
Member
 
Registered: Dec 2008
Location: Iceland
Distribution: Ubuntu, freeBSD
Posts: 110

Rep: Reputation: 15
Problem with mixmaster


Ok I've clicked the "Click Here to Find Similar Threads" button, but none of the other threads had been answered! There did seem to be a lot of them though, meaning that I'm probably not the only one with a problem.

I'll just do this from scratch, I downloaded mixmaster via apt-get (on Ubuntu 8.10):
Code:
sudo apt-get install mixmaster
and that worked perfectly like always, then I typed 'mixmaster' and it opened. I started by selecting "u)pdate status" and hit the '*' to update from a list of pingers and selected 'b' for 'banana'. Then I selected "m)ail" and did the following
Code:
Send message to: myown.address@gmail.com
Subject: will this ever work?
I started editing the message by selecting "e)dit message", got into a vi editor, selecter "i" and wrote the body and then <esc> and ":wq". Then I selected "m)ail message" and finally "s)end messages from pool" but mixmaster gives the following error message:
Code:
Mailing messages...sendmail: fatal: open /etc/postfix/main.cf: No sDone.
I've tried installing both mixmaster and postfix and removing them, and installing again but to no avail. Sometimes the error message doesn't appear but I don't receive an e-mail at "myown.address@gmail.com" nevertheless. Why doesn't this work??
 
Old 03-27-2009, 05:17 AM   #2
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,529

Rep: Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899
Quote:
Sometimes the error message doesn't appear but I don't receive an e-mail at "myown.address@gmail.com" nevertheless. Why doesn't this work??
Please note that it can take a long time before the message is delivered ( up to one day or more )
Any pointers in the logfile from mixmaster?
 
Old 03-27-2009, 05:53 AM   #3
baldurpet
Member
 
Registered: Dec 2008
Location: Iceland
Distribution: Ubuntu, freeBSD
Posts: 110

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by repo View Post
Please note that it can take a long time before the message is delivered ( up to one day or more )
Any pointers in the logfile from mixmaster?
I didn't know that it could take such a long time to send it.. (I thought that might be the problem because mixmaster sends to 3 clients [I think that's what they're called] by default and each of them has to decode the message if I'm not mistaken)

Where is the logfile located?
 
Old 03-27-2009, 06:01 AM   #4
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,529

Rep: Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899
Quote:
Where is the logfile located?
/var/log/mixmaster/err.log
 
Old 03-27-2009, 10:48 AM   #5
baldurpet
Member
 
Registered: Dec 2008
Location: Iceland
Distribution: Ubuntu, freeBSD
Posts: 110

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by repo View Post
/var/log/mixmaster/err.log
Hm, the /var/log/mixmaster file is empty on my computer.
Also, I sent around 8 e-mails that were 'successfully' sent I they still haven't delivered- that was almost two days ago. Is it normally this slow? Why?
 
Old 03-27-2009, 11:57 AM   #6
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,529

Rep: Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899
Do you see if the mail is sent in the logfiles from your mailserver?
Do you have problems sending normal mails using postfix?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mixmaster deadlinx Linux - Software 1 06-18-2007 12:56 PM
mixmaster installed send ok but no mails received niel_6 Linux - Software 1 02-18-2007 10:38 AM
mixmaster WilliamS Linux - Software 0 11-02-2006 05:45 PM
Mixmaster, it's a pain -0- Programming 1 07-28-2005 09:22 PM
perl problem? apache problem? cgi problem? WorldBuilder Linux - Software 1 09-17-2003 07:45 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 03:07 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration