LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Closed Thread
  Search this Thread
Old 04-12-2012, 09:23 AM   #1
pillisrikanth
LQ Newbie
 
Registered: May 2011
Location: india,andhrapradesh,guntur
Posts: 29
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 0
Question Problem with audio card detection ?


Hi This is SrikanthPilli, i am using pandaboard(Cortex-A9), kernel (linux-3.4.rc2) and buildroot-snapshot. for my pandaboard, i installed mpg123,madplay,mpd using buildroot to play audio files.


1. when i type on console, like " aplay aaa.wav", it shows
" ALSA Lib confmisc.c:768parse_card) cannot find card '0'
ALSA Lib confmisc.c:4184_snd_config_evaluate) function snd_func_card_driver return error:no such file or directory
......

aplay:main:660:audio open erroe : no such file or directory"

2. when i try with "mpg123 -vC *.mp3", no error coming. all songs playing. but we are not able to audible. when i type cat /proc/asound/cards , it shows
0 [Dummy ]ummy -Dummy Dummy1
1[Loopback]:Loopback -Loopback Loopback1
2[U0x47f0xc001]: USB audio -Usb device 0x47f:0xc001 UsbDevice 0x47f:0xc001 at Usb-echi-omap.0-1.2.4 full speed


so kindly help me, why this error comings?
1. What i wanna do to solve this problem?
2.is there required any patches for this?

please help me to quit out of from this problem.

sorry about my english.


Thanks In Advance

SrikanthPilli
 
Old 04-12-2012, 10:13 AM   #2
MensaWater
LQ Guru
 
Registered: May 2005
Location: Atlanta Georgia USA
Distribution: Redhat (RHEL), CentOS, Fedora, CoreOS, Debian, FreeBSD, HP-UX, Solaris, SCO
Posts: 7,194
Blog Entries: 15

Rep: Reputation: 1301Reputation: 1301Reputation: 1301Reputation: 1301Reputation: 1301Reputation: 1301Reputation: 1301Reputation: 1301Reputation: 1301Reputation: 1301
Do NOT post the same question in multiple forums. Go read the rules.
 
Old 04-13-2012, 03:33 AM   #3
colucix
LQ Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Bologna
Distribution: CentOS 6.5 OpenSuSE 12.3
Posts: 10,509

Rep: Reputation: 1978Reputation: 1978Reputation: 1978Reputation: 1978Reputation: 1978Reputation: 1978Reputation: 1978Reputation: 1978Reputation: 1978Reputation: 1978Reputation: 1978
Please post your thread in only one forum. Posting a single thread in the most relevant forum will make it easier for members to help you and will keep the discussion in one place. This thread is being closed because it is a duplicate of http://www.linuxquestions.org/questi...tex-a9-939449/.
 
  


Closed Thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
usb device detection, manual insertion card(smart card) reader problem, zapkhiel Linux - Hardware 4 07-17-2009 09:50 AM
network card detection problem arunvk Linux - Networking 3 04-30-2007 11:26 AM
same old problem of nic card and sound card detection in 10.2 brgurung Slackware 8 03-29-2007 04:40 AM
Sound card detection problem... babar0 Linux - Hardware 1 10-12-2006 07:03 AM
Acer extensa 2900 audio problem detection man1979 Linux - Hardware 1 08-22-2005 11:34 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 10:24 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration