LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-29-2008, 07:32 PM   #1
creature124
Member
 
Registered: May 2007
Distribution: Kubuntu
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
Odd error during Kubuntu 8.04 boot sequence.


Hi,

Yesterday, I upgraded my laptop from Kubuntu 7.10 to 8.04 (KDE3 version). Ever since I have done that, around 4/5 time I try to boot up the system, it simply halts. Note that this occurs after the GRUB begins the botting sequence, hence why I think it might be caused by the OS.

This is the output I get:
Code:
Starting up...
[   24.010106]ACPI:EC: acpi_ec_wait timeout, status=0, expect_event=1
[   24.010167]ACPI:EC:read timeout, command-128
I suspect the numbers in the brackets might be related to the time of the output, since it is different every time I try to boot it.

Also, keep in mind that this error does not happen every time, which makes it all the more perplexing. After maybe 5 cold restarts or so, the thing boots up normally.

I have no idea whats going on. Anyone got any ideas?

~Greg
 
Old 05-01-2008, 11:08 AM   #2
poome
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Known bug #191137

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ux/+bug/191137

Possible fixes:
Temporarily unplug your power supply,
Try pressing F6 during boot, not sure if there is more to it,
Edit the boot line sent to grub during boot & remove 'quiet'
Or edit /boot/grub/menu.lst & delete 'quiet'
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fresh Kubuntu 6.06.1 install hangs during boot sequence Marbux Ubuntu 2 10-31-2006 10:27 AM
Kubuntu 6.06 Dapper hangs often on boot sequence kalahari875 Ubuntu 4 07-08-2006 02:50 PM
odd grub error on first boot kaider Slackware - Installation 7 01-27-2005 09:48 PM
Odd error during boot up, never seen this before [42]Sanf0rd Linux - General 2 06-26-2004 06:42 PM
FreeBSD: 1962 Boot Sequence Error Kallist0 *BSD 2 01-08-2004 09:33 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 03:13 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration