LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-30-2009, 06:46 AM   #1
whschimmel
Member
 
Registered: May 2004
Location: Netherlands
Distribution: kUbuntu 22.04
Posts: 47

Rep: Reputation: 15
Nvidia driver problem in OS11.1


Hi,

Im running OpenSUSE 11.1 with KDE 3.5. I wanted to install the latest NVIDIA driver, so I downloaded the 32bit english display driver on their site.

I installed this file the following way
  1. installed package "Kernel-source and gcc"
  2. opened a terminal as "su"
  3. gave command "init 3"
  4. browsed to driver location
  5. gave the command "sh NVIDIA-drivername.sh"
  6. let the installation compile a driver for my kernel and/or x server
  7. after installation gave the "init 5" command
  8. system boots KDE 4.1??! WHY??

the driver is installed perfectly, only problem is that KDE 4.1 is started after installation, while I installed the system with KDE 3.5.

Is it possible to switch back to KDE 3.5, or do I need to reinstall my computer, if so how do I avoid making the same mistake again.

tnx, Wouter
 
Old 04-30-2009, 07:05 AM   #2
colucix
LQ Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Bologna
Distribution: CentOS 6.5 OpenSuSE 12.3
Posts: 10,509

Rep: Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983Reputation: 1983
What if you logout and select KDE3 from the Session Type menu in the bottom left corner of the login page?
 
Old 05-01-2009, 09:21 AM   #3
whschimmel
Member
 
Registered: May 2004
Location: Netherlands
Distribution: kUbuntu 22.04
Posts: 47

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thumbs up tnx

system is working again after selecting "KDE3" as the session type while logging in to the system, when I reboot my system, KDE3.5 is started again.

Still it's very weird that KDE4.1 is installed, I never selected this in Yast (package manager), or while installing.

Thanks for the tip!

Wouter
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OS11: updatedb: new database would be empty Sjonnie48 SUSE / openSUSE 2 09-04-2008 01:02 AM
problem with nvidia driver jelezarov Linux - Hardware 4 11-17-2007 03:07 PM
Nvidia Problem: can't install nvidia driver for FC6 Chuong Linux - Software 7 10-30-2006 04:43 AM
nvidia fx5600 loads vesa driver instead of nvidia driver saburo62 Linux - Hardware 3 05-04-2004 03:59 PM
Problem with nvidia driver Mahony Linux - General 1 04-16-2004 06:11 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 05:32 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration