LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-11-2006, 01:14 AM   #1
Koruptor
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Nvidia 9629 And Opengl Programs


I'm pretty sure I'm posting in the correct section.

I use Ubuntu Edgy and I recently updated my nVidia GeForce 2 card to "9629." I notice that when I attempt to run openGL games it would kill X and return me to the GDM login screen.

IF one of these programs start off in "window" mode, everything's fine! This problem only happens to a program starting in FULLSCREEN.

Anybody have this problem? Anybody know what to do about it?

Thanks!
 
Old 11-11-2006, 03:58 PM   #2
gkiagia
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Greece
Distribution: Debian sid
Posts: 248

Rep: Reputation: 30
Are you running any compositing manager such as compiz or beryl? Which version of Xorg are you using? What messages appear in /var/log/messages or /var/log/Xorg.0.log when this happens?
 
Old 11-12-2006, 10:04 AM   #3
Koruptor
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I have beryl installed but never activate it due to the nVidia "black windows" problem. So yes, I have it installed but it is never used. I'm not sure how to attach files so, here is a copy of my xorg...

Once I figure out how to attach files I'll upload my var/log/messages and /var/log/Xorg.0.log.



# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder3) Wed Nov 1 19:47:17 PST 2006

# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page.
# (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
# sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen" 0 0
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
InputDevice "stylus" "SendCoreEvents"
InputDevice "cursor" "SendCoreEvents"
InputDevice "eraser" "SendCoreEvents"
InputDevice "Synaptics Touchpad"
EndSection

Section "Files"

# path to defoma fonts
FontPath "/usr/share/X11/fonts/misc"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/cyrillic"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/Type1"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/misc"
FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "i2c"
Load "bitmap"
Load "ddc"
# Load "dri"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "type1"
Load "vbe"
Load "dbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
Option "XkbOptions" "lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Synaptics Touchpad"
Driver "synaptics"
Option "SendCoreEvents" "true"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Protocol" "auto-dev"
Option "HorizScrollDelta" "0"
EndSection

Section "InputDevice"

# /dev/input/event
# for USB
Identifier "stylus"
Driver "wacom"
Option "Device" "/dev/wacom" # Change to
Option "Type" "stylus"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"

# /dev/input/event
# for USB
Identifier "eraser"
Driver "wacom"
Option "Device" "/dev/wacom" # Change to
Option "Type" "eraser"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"

# /dev/input/event
# for USB
Identifier "cursor"
Driver "wacom"
Option "Device" "/dev/wacom" # Change to
Option "Type" "cursor"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Generic Monitor"
HorizSync 28.0 - 70.0
VertRefresh 43.0 - 60.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "NVIDIA Corporation NV11 [GeForce2 Go]"
Driver "nvidia"
Option "TripleBuffer" "true" #previously in (Section "Screen")
Option "RenderAccel" "true" #previously in (Section "Screen")
Option "AllowGLXWithComposite" "true" #previously in (Section "Screen")
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "NVIDIA Corporation NV11 [GeForce2 Go]"
Monitor "Generic Monitor"
DefaultDepth 24
Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
# Option "DisableGLXRootClipping" "True"
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1400x1050"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1400x1050"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1400x1050"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1400x1050"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1400x1050"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1400x1050"
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "enable"

EndSection
 
Old 11-12-2006, 02:40 PM   #4
gkiagia
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Greece
Distribution: Debian sid
Posts: 248

Rep: Reputation: 30
Not sure what is the problem but try to disable "AllowGLXWithComposite", "RenderAccel", "TripleBuffer" and "Composite" one at each time and try to see which fixes the problem.

You may also disable them all at first to see if it is any of these that causes the problem.

P.S.: I don't think it is possible to attach files in this forum. All users post config and log files enclosed in quote brackets
 
Old 11-13-2006, 09:17 AM   #5
Koruptor
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Nope, I tried commenting out those lines and it didn't work. Hmm...
 
Old 11-13-2006, 11:45 AM   #6
wotanas
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
I have the same problem and some user users maybe too
 
Old 11-13-2006, 12:46 PM   #7
wotanas
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Quote:
If you have an NV2x GPU, then this is a known bug. If you don't have an NV2x GPU, then you need to post a bug report.
The current workaround is to downgrade to 1.0-9626 or 1.0-8776.
found this
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: New NVIDIA Stable (1.0-9629) and BETA (1.0-9742) Drivers Available LXer Syndicated Linux News 0 11-09-2006 04:21 PM
OpenGL programs freeze Starch Slackware 8 03-19-2005 07:48 PM
Using OpenGL (+SDL) for 2D programs R00ts Programming 4 07-16-2004 12:33 PM
how to compile opengl programs rsingh Linux - Newbie 2 01-02-2004 01:23 PM
slack 9 with NVidia drivers; cannot compile opengl programs gunter Slackware 5 07-12-2003 11:35 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 04:29 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration