LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-28-2010, 07:59 PM   #1
ankscorek
Member
 
Registered: Mar 2003
Distribution: Slackware10.2,SUSE,FC,RHL,Vector Linux,WHAX,PHLAK,bt4,ubuntu,debian,aptosid,backtrack,blackbuntu
Posts: 529

Rep: Reputation: 31
ns3 installation


helo friends i am using amd64 ubuntu karmic..

i am trying to install ns3 in it

however once i start the build process..both the CPU are utilised to a 100 percent and after around building 1010 files out of 1050 the machine just powers off

i tried doing a memtest..the same thing is happenin over there also..the machine simply powers down before completing the test..

can some pne help me to get out of this problem
 
Old 03-01-2010, 01:11 PM   #2
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen DK
Distribution: PCLinuxOS2020 CentOS6.10 CentOS7.7 + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 17,391

Rep: Reputation: 3604Reputation: 3604Reputation: 3604Reputation: 3604Reputation: 3604Reputation: 3604Reputation: 3604Reputation: 3604Reputation: 3604Reputation: 3604Reputation: 3604
Would that be ns-allinone-3.6 ? .. 3.7 ? Or ?
http://www.nsnam.org/index.html

Please read this thread , Ubuntu 9.10 Karmic x86 (32-bit), ns3
http://www.linuxquestions.org/questi...-ns3.6-780999/

Version 3.6 will grow to 900 MB, no examples built. (924/924 objects)
With examples like post #5 in the thread : 1,100 MB.
May be a space problem ? Heat ?
Version 3.7 : 561 MB , 1011/1011 objects > with the
default configuration, using : python build.py .
An "amd64" linking problem ?
.....

Last edited by knudfl; 03-02-2010 at 01:40 AM.
 
Old 03-02-2010, 11:05 AM   #3
ankscorek
Member
 
Registered: Mar 2003
Distribution: Slackware10.2,SUSE,FC,RHL,Vector Linux,WHAX,PHLAK,bt4,ubuntu,debian,aptosid,backtrack,blackbuntu
Posts: 529

Original Poster
Rep: Reputation: 31
thanx for the help guys

here is how i resolved it for future references

i tweaked the build.py file so that it does not start ./waf at one go

then i disabled the debug mode and configured waf

incase someone can help me in tellin me how to redirect whatever is happening on terminal screen into a txt file i can upload that file

please dont tell me the |,> redirects cause they are only redirecting the outputs...

i need to give the screen dump here so that it is better understood
 
  


Reply

Tags
ns3


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem while installing ns3.6 sumeet2220 Linux - Newbie 11 10-11-2011 05:30 AM
FC4 Crashes with S3 Trio video card: KeyError: 'S3 Trio3D\nS3 Trio64 3D' possible BUG asif2k Linux - Software 1 03-22-2006 07:48 PM
what is my ns3 ; ns2 adresses murat1 Linux - Networking 1 04-21-2004 03:26 PM
DNS / ns3, ns4 hh-dream Linux - Networking 0 03-05-2002 04:54 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 06:12 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration