LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-29-2001, 05:37 PM   #1
chadvw
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2001
Location: Grand Rapids, MI
Distribution: Mandrake 8.0
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Unhappy no video signal after installation


I'm trying lunix for the first time and after installing madrake 8.0 and rebooting, (and after their little splash and compiling screen) the video signal goes blank and I loose the screen. Do I need drivers for my card installed? If so, how? Is there a way I can get into lunix using a genaric driver like what they use to install the program? Anyhelp would be good

here are the specs:
AMD 1gig T-Bird
30gig ata-100
20gig ata-66(primary slave lunix installed on)
ATI Radeon 64 VIVO
Acer 50x cd-rom
256 pc133 ram


Thanks
Chad
 
Old 06-29-2001, 06:08 PM   #2
jharris
Senior Member
 
Registered: May 2001
Location: Bristol, UK
Distribution: Slackware, Fedora, RHES
Posts: 2,243

Rep: Reputation: 47
It sounds like it is starting X at boot time, and that it doesn't like either you video card, or your monitor doesn't like the refresh rate its being driven at. Never having used Mandrake I can't offer much help for setting up X (dunno what tool they use!) but see if either CTRL+ALT+1 (switch to virtual terminal 1) or CTRL+DEL+BACKSPACE (kill the X server) gives you a command prompt.

Madrake X config command anyone?

HTH

Jamie...
 
Old 06-29-2001, 07:07 PM   #3
chadvw
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2001
Location: Grand Rapids, MI
Distribution: Mandrake 8.0
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I tried the above and nothing happened. I can get to the command prompt by starting it with "failsafe" but I'm an utter newbie and have no idea what to do from there (i typed kill as a joke and got something....no idea what though =) )

 
Old 06-30-2001, 05:10 AM   #4
jharris
Senior Member
 
Registered: May 2001
Location: Bristol, UK
Distribution: Slackware, Fedora, RHES
Posts: 2,243

Rep: Reputation: 47
OK... straight from http://www.linux-mandrake.com/en/doc...XFDRAKE-EXPERT it looks like once you get to the command line try running "XFDrake" to reconfigure your X server.

Good luck!!

Jamie...

PS That kill command is used to terminate processes by the way. Incase you didn't know you can use the 'halt' or 'shutdown' command to stop your system before you power down (sorry if this is tell you stuff you already know!)
 
Old 06-30-2001, 06:13 AM   #5
mkhan
Member
 
Registered: Jun 2001
Posts: 30

Rep: Reputation: 15
Unhappy WIN2K AND REDHAT DUAL BOOT

hi

I have 2 hardisks - lets call them HDA and HDB. I have win2k already running on HDA and then i tried to install Redhat 7.0 on HDB. Redhat installed fine but when i tried to boot win2k from LILO it said "MISSING NTLDR" . SO, i rebooted win2k using the win2k prof. CD, chose REPAIR and used the "CONSOLE" repair oprion and then typed FIXMBR, which allowed me to boot my win2k but now LILO is missing!

So the problem im having is that i can load one OS or the other but not two together ideallly i DONT WANT LILO but I woudl like Windows 2000 boot menu to choose from.

can someone plz help me


thanks alot

mkhan
 
Old 06-30-2001, 07:49 AM   #6
chadvw
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2001
Location: Grand Rapids, MI
Distribution: Mandrake 8.0
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks Jamie, I found that too...but it doesn't seem to like either my monitor or my vid card. I'll keep playing around with it. Thanks for your help though!




Chad
 
Old 07-02-2001, 07:28 AM   #7
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 266Reputation: 266Reputation: 266
Re: WIN2K AND REDHAT DUAL BOOT

Quote:
Originally posted by mkhan
hi

I have 2 hardisks - lets call them HDA and HDB. I have win2k already running on HDA and then i tried to install Redhat 7.0 on HDB. Redhat installed fine but when i tried to boot win2k from LILO it said "MISSING NTLDR" . SO, i rebooted win2k using the win2k prof. CD, chose REPAIR and used the "CONSOLE" repair oprion and then typed FIXMBR, which allowed me to boot my win2k but now LILO is missing!

So the problem im having is that i can load one OS or the other but not two together ideallly i DONT WANT LILO but I woudl like Windows 2000 boot menu to choose from.

can someone plz help me


thanks alot

mkhan
Okay, if you ever fix the MBR or repair using a Windows utility, its gonna wipe out your configuration if you had LILO there and its gonna rewrite it using Windows boot info.
You might want to read the howto's at www.linuxdoc.org to make it so you can boot from the windows loader to start linux from there.
 
Old 07-02-2001, 07:35 AM   #8
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 266Reputation: 266Reputation: 266
Quote:
Originally posted by chadvw
Thanks Jamie, I found that too...but it doesn't seem to like either my monitor or my vid card. I'll keep playing around with it. Thanks for your help though!




Chad
You might want to browse the forums here, there seems to be problems with the Radeon Card and also check www.xfree86.org for compatibility lists and see if you might need an upgrade or new driver.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Red Hat 9 no video signal Quagmire Linux - Newbie 15 01-13-2006 09:22 PM
ATI 9000 AIW Graphic Card - Capturing video in signal zedrob Mandriva 0 09-17-2003 03:53 AM
RH9: Signal 11 issues and Installation woes yong_sa Red Hat 1 08-29-2003 09:55 AM
Signal 6: Unknown Signal <=> Error with MAYA4.X under Linux SOLVED!!!! Faeroon Linux - Software 9 05-09-2003 01:57 PM
Signal: 6 (Unknown Signal) - Problems running a program Faeroon Linux - Software 86 01-14-2003 12:08 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 09:05 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration