LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-26-2005, 06:30 AM   #1
mwhancock
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Need Help With Gnome Pilot


I'm trying to set up Gnome pilot on SUSE 10 so I can sync my Treo 650.

I run Gnome Pilot under Applications->System->Configuration->Palm OS Devices

The default cradle settings for port are: /dev/pilot, with "serial" selected as the type. I change type to "USB" since I sync with the USB cable.

Since I've synced with Windows in the past, I click "Yes, I've used sync software with this pilot before."

With the cable plugged into one of the three USB ports on my Vaio FS620 laptop, I click next, which takes me to the "Initial sync" screen "About to retrieve UserName and ID from the pilot. Please put pilot in Cradle (/dev/pilot) and press HotSync button." I follow the instructions and nothing happens.

I know Linux is able to detect things when I plug them into the USB ports, 'cuz I've never had a problem with my USB pen drive.

I'm new to Linux and this is the last bug I need to work out before I'm totally convinced Windows is a thing of the past.

HELP ME!
 
Old 10-31-2005, 08:21 AM   #2
fouldsy
Senior Member
 
Registered: Jan 2002
Location: St Louis, MO
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,284

Rep: Reputation: 47
Could you try typing "tail -f /var/log/messages" from a console whilst logged in as root, then plug in your Treo and turn it on. You should see a load of lines flashing through detailing the device it's found, what port it's runnign on, etc. If it does, change the port in your GnomePilot setup to what displayed in the messages. Otherwise, let us know exactly what is shown in /var/log/messages (hopefully something!).
 
Old 11-03-2005, 06:39 AM   #3
dominicporter
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Hey looks like I have similar problems with my Treo 600. Just put details in another post, including the output from /var/log/messages:

http://www.linuxquestions.org/questi...highlight=treo

DOM
 
Old 11-03-2005, 06:42 AM   #4
dominicporter
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Unhappy

PS. If I can't get this working soon I will have to go back to Windoze. Dont make me do it!!!!!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with Gnome-pilot gpilotd schapman43 Linux - Software 1 09-11-2005 01:24 AM
jpluck and gnome-pilot elempoimen Linux - Software 2 08-31-2005 02:01 AM
Removing Gnome-pilot mckennma Linux - Software 2 07-07-2005 11:40 PM
Palm and Gnome: problem with gnome-pilot and how to view/edit memopad entries lhoff Linux - Software 4 12-07-2004 12:55 PM
AlphaSmart Dana and Gnome-Pilot LoNeLyZoRa Linux - Software 0 06-27-2004 09:46 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 02:24 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration