LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-25-2006, 06:18 AM   #1
sharathg786
Member
 
Registered: Sep 2005
Location: India
Distribution: Slackware, Back|track, Fedora, ubuntu
Posts: 167

Rep: Reputation: 30
Talking mplayer sound problems on slack 10.2


Hi,
my mplayer works just fine in graphical mode, i use sdl driver configured for alsa (in settings->audio->sdl->driver configuration->alsa), but how do i mention this in the command line? i tried this
mplayer -ao sdl <filename> but how do i specifically mention it to use alsa?
also, (i'm still a newbie & it may sound stupid), but can i run videos on mplayer on console i.e., without having to run X ?

 
Old 08-25-2006, 03:26 PM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981
why do you want to use sdl at all? can you not just use alsa directly with -ao alsa? if you do need sdl, then i think it'd be -ao sdl:alsa and yes you can certainly run it without X, i do. just use a non-X -vo e.g. vesa or fbdev. actually sdl is pretty good at non-x to, so -vo sdl might suit
 
Old 08-27-2006, 01:58 AM   #3
sharathg786
Member
 
Registered: Sep 2005
Location: India
Distribution: Slackware, Back|track, Fedora, ubuntu
Posts: 167

Original Poster
Rep: Reputation: 30
thanx that helped!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound problems in slack 10 ChaosReigns Slackware 1 03-24-2005 03:31 PM
mplayer + slack + volume 107% = no sound flyingpants Slackware 0 12-12-2004 05:38 PM
Having problems with sound (Slack 10) jfall Linux - Hardware 2 10-28-2004 12:36 AM
Mplayer Problems (Sound, but no Video) shaolin77 Linux - Software 5 08-06-2004 05:27 PM
Sound problems in mplayer kaega2 Linux - Software 2 06-03-2004 01:37 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 02:48 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration