LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-23-2005, 07:54 AM   #1
kiranl
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Location: India
Distribution: Redhat 9
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
mplayer problem (hangs sometime)


Hi all,

I use mplayer to listen songs.
recently I am having this problem:
While listening songs, mplayer gets
hanged and the the message appers in terminal :

/**************

MPlayer 1.0pre6-3.2.2 (C) 2000-2004 MPlayer Team
CPU: Intel Pentium 4/Xeon/Celeron Foster (Family: 8, Stepping: 4)
Detected cache-line size is 64 bytes
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2


Linux RTC init error in ioctl (rtc_irqp_set 1024): Permission denied
Try adding "echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq" to your system startup scripts.
Playing /local/kiranl/music/ANKHIYON KE JHAROKHON SE = TITLE SONG.mp3.
Audio file detected.
==========================================================================
Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 44100 Hz, 2 ch, 16 bit (0x10), ratio: 20000->176400 (160.0 kbit)
Selected audio codec: [mp3] afm:mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
==========================================================================
Checking audio filter chain for 44100Hz/2ch/16bit -> 44100Hz/2ch/16bit...
AF_pre: af format: 2 bps, 2 ch, 44100 hz, little endian signed int
AF_pre: 44100Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian)
[AO OSS] audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp: Device or resource busy
[AO ARTS] Connected to sound server.
[AO ARTS] Stream opened.
[AO ARTS] buffer size: 32768
[AO ARTS] buffer size: 2048
AO: [arts] 44100Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian) (2 bps)
Building audio filter chain for 44100Hz/2ch/16bit -> 44100Hz/2ch/16bit...
Video: no video
Starting playback...
A: -0.0 (00.0) ??,?%

MPlayer interrupted by signal 2 in module: play_audio

*************************/

Then I kill application
but when I restart it again it gives same
message and can't play the songs

any help would be appreciated
 
Old 03-23-2005, 08:01 AM   #2
greenthing
Member
 
Registered: Jan 2005
Distribution: Suse 9.3 pro
Posts: 116

Rep: Reputation: 15
had the same problem a while back here is the solution Link next time try search.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MPlayer Hangs When Trying to Open a DVD dudeman41465 Linux - Software 1 10-20-2005 03:40 AM
Slack hangs - Strange problem intens Slackware 10 10-03-2005 09:50 AM
mplayer/firefox plugin hangs at 99% zippo85 Linux - Software 1 12-15-2004 06:09 AM
net driver causes system hangs (keyboard hangs) yjchen Linux - Networking 0 10-21-2004 11:12 PM
mplayer hangs LinuxLala Linux - Software 3 12-03-2003 11:12 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 04:36 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration