LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-01-2004, 12:34 AM   #1
ch4s3r
Member
 
Registered: Sep 2003
Posts: 97

Rep: Reputation: 15
Mplayer issues


I've downloaded the MPlayer-1.0.pre3.tar. I logged in as root, untarred it and ran
./configure
make
make install
everything did its thing fine but now when i go to install the mplayer-common-1.0pre3-1.i386.rpm this happens
------------------------------------------------
rpm -i mplayer-1.0pre3-1.i386.rpm
warning: mplayer-1.0pre3-1.i386.rpm: V3 DSA signature: NOKEY, key ID 75aa026a
error: Failed dependencies:
mplayer-common = 1.0pre3 is needed by mplayer-1.0pre3-1
libmp3lame.so.0 is needed by mplayer-1.0pre3-1
-----------------------------------------------
then i type mplayer in the konsole and run a video and it looks like it would if it was playing and sound from the video is playing but the video doesn't show up at all. Thanks for your time.
 
Old 03-01-2004, 12:44 AM   #2
megaspaz
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Silly Con Valley
Distribution: Red Hat 7.3, Red Hat 9.0
Posts: 2,054

Rep: Reputation: 46
i don't think you need to install the mplayer-common rpm since you installed mplayer from source. what you do probably need is some win32 codecs which you can get from mplayer and maybe libdvdcss for playing enrypted videos (not sure if mplayer comes with that now or not though).
 
Old 03-01-2004, 10:41 AM   #3
ch4s3r
Member
 
Registered: Sep 2003
Posts: 97

Original Poster
Rep: Reputation: 15
OK, fiddeled around for a while got it up. No gmplayer though. Also i can't seem to run my dvd's using the command line. i try 'mplayer dvd://" then all the files in my dvd but it won't start them, is there an easier way or am i just doing something wrong?

Last edited by ch4s3r; 03-01-2004 at 10:58 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MPLAYER issues jon_k Linux - Software 23 08-27-2004 12:45 AM
Help please !!issues getting mplayer installed copter Fedora 3 07-12-2004 10:58 AM
more issues with mplayer nsong Linux - Software 5 09-04-2003 01:53 PM
More mplayer issues...no /.mplayer folder?! lt1derful Linux - Software 3 08-03-2003 10:09 PM
MPLayer GUI Issues - Please :) Slinger Linux - Newbie 2 11-09-2002 03:19 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 02:42 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration