LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-26-2007, 04:12 AM   #1
ExileEddie
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
MPlayer


When trying to play certain dvd's mplayer spits this error back out at me

@Desktop:/# mplayer /mnt/cdrom
MPlayer 1.0rc2-4.1.2 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.66GHz (Family: 15, Model: 2, Stepping: 9)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2

Playing /mnt/cdrom.
Win32 LoadLibrary failed to load: avisynth.dll, /usr/lib/codecs/avisynth.dll, /usr/lib/win32/avisynth.dll, /usr/local/lib/win32/avisynth.dll
Seek failed


Exiting... (End of file)


I managed to fix the avisynth.dll by downloading it and putting it in the right dir, but now Seek failed is still bothering me.

Has anyone had this before?

If so how did you go about fixing this problem, thanks.
 
Old 11-26-2007, 05:38 AM   #2
patsikam
LQ Newbie
 
Registered: May 2007
Location: Roodepoort, South Africa
Distribution: openSUSE 42.1 Leap
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
ExileEddie,

When it comes to Win32 codecs there is this good link you might want to try. But note is for SuSe 10.2 since I don't know what distribution you are using.

http://www.softwareinreview.com/cms/content/view/60/

Hope this works...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mplayer build: configure finds ALSA, but mplayer doesn't galle Linux - Software 5 10-13-2007 07:14 PM
Mplayer codecs - running 32bit mplayer on 64bit OS sleepyrob Linux - Software 2 08-12-2006 06:08 AM
In Kubuntu I have compiled MPlayer and it works fine, MPlayer Plug-in is not working kickass331 Linux - Newbie 10 08-11-2006 10:12 PM
Installing Mplayer & Mplayer GUI simplydc3 Linux - Software 3 06-22-2006 04:01 AM
No sound in mplayer or mplayer firefox plugin case1984 Linux - Newbie 1 01-21-2005 01:58 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 06:30 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration