LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-20-2015, 06:51 AM   #1
ImaBug
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2015
Location: Spain
Distribution: Bodhi 3.0
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
Midori can't open wordpress pages


Hi all,

I've just started using Midori. I like it very much, but I'm expiriencing a strange problem: every time I try to open a wordpress page (even wordpress.com) I get a 403 error ("Lost?").

Looking around on the web I've not found nothing similar to this problem.
The distro I'm using is BodhiLinux 3.0.

Any idea or suggestion?

Thanks
 
Old 04-20-2015, 08:46 AM   #2
veerain
Senior Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Earth bound to Helios
Distribution: Custom
Posts: 2,524

Rep: Reputation: 319Reputation: 319Reputation: 319Reputation: 319
I am also having same problem. My midori version is 0.5.8 compiled with Webkitgtk2.
 
Old 04-20-2015, 03:33 PM   #3
ondoho
LQ Addict
 
Registered: Dec 2013
Posts: 19,872
Blog Entries: 12

Rep: Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051
javascript disabled, or adblock enabled by default?
 
Old 04-20-2015, 11:09 PM   #4
veerain
Senior Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Earth bound to Helios
Distribution: Custom
Posts: 2,524

Rep: Reputation: 319Reputation: 319Reputation: 319Reputation: 319
I have my javascript enabled all the time.
 
Old 04-21-2015, 12:18 PM   #5
ondoho
LQ Addict
 
Registered: Dec 2013
Posts: 19,872
Blog Entries: 12

Rep: Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051
Quote:
Originally Posted by veerain View Post
I have my javascript enabled all the time.
what i meant is this:
midori has some plugins that come with the default install, and they might be causing it, if maybe they were enabled by default. just a wild guess; i've been using midori and don't remember that problem, but i don't use it anymore.
it also depends on the distro; archlinux has a pretty new (current) version of midori, debian's isn't.
 
Old 04-21-2015, 07:02 PM   #6
frankbell
LQ Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Virginia, USA
Distribution: Slackware, Ubuntu MATE, Mageia, and whatever VMs I happen to be playing with
Posts: 18,766
Blog Entries: 28

Rep: Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966
I tested with Midori 0.5.5 on Mageia v. 4 and had no problem visiting Wordpress pages. I had the same experience with Midori 0.5.5 in OpenSuse v. 13.1 in a VM. In both cases, no ad- or script-blocking software was in use.

It's a shot in the dark, but you could try starting Midori from the command line on the off-chance it might throw some useful error messages to the terminal.
 
Old 04-21-2015, 07:19 PM   #7
ImaBug
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2015
Location: Spain
Distribution: Bodhi 3.0
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Started Midori from terminal, same error no message to the terminal
 
Old 04-21-2015, 08:23 PM   #8
frankbell
LQ Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Virginia, USA
Distribution: Slackware, Ubuntu MATE, Mageia, and whatever VMs I happen to be playing with
Posts: 18,766
Blog Entries: 28

Rep: Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966Reputation: 5966
Drat. Since it seems to be working for me, I don't have any idea what might be going on.
 
Old 04-21-2015, 10:18 PM   #9
Ztcoracat
LQ Guru
 
Registered: Dec 2011
Distribution: Slackware, MX 18
Posts: 9,484
Blog Entries: 15

Rep: Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176
Maybe this is the problem?

Quote:
In Midori, you can add or remove entire blocklists but that is all; you can not add site exceptions of any kind. This resulted in difficulty managing images in WordPress and of course you canít enable ads on sites you want to support through advertising revenue. The blocklists also never updated. They're downloaded when you switch the extension on but they're never refreshed beyond that point.
http://thesimplecomputer.info/1-mont...ri-web-browser

Evidently others have had this same issue-
http://raspberrypi.stackexchange.com...-loading-error

Maybe a WordPress plug-in is needed?
https://codex.wordpress.org/Managing_Plugins

The new release of Midori 5.10 is out. Maybe things are fixed in the new release?
http://www.phoronix.com/forums/showt...owser-Released

Under Preferences in Midori look in "Behavior" and see if the box to load images automatically is checked.
Maybe check the box for scripts to be enabled and also maybe check the box for enable netscape plugins.
http://www.brian-gordon.name/portfolio/tw/

I looked for well over an hour and couldn't find any solved threads.
I even tried to Google search "How to load Word Press pages with Midori browser" no dice- (could be a bug)

Midori FAQ-
http://wiki.xfce.org/midori/faq
https://midori.jottit.com/terminal_options
 
Old 04-22-2015, 12:11 AM   #10
ondoho
LQ Addict
 
Registered: Dec 2013
Posts: 19,872
Blog Entries: 12

Rep: Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051
Ztcoracat, does that mean disabling adblock completely solves the problem? it should.

oh and btw, please don't leave out the leading zero - it's midori 0.5.10, not 5.10.
as you can see, it's still a long way until version 1.0.
 
Old 04-22-2015, 12:33 AM   #11
veerain
Senior Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Earth bound to Helios
Distribution: Custom
Posts: 2,524

Rep: Reputation: 319Reputation: 319Reputation: 319Reputation: 319
I don't have adblock enabled.
 
Old 04-22-2015, 05:25 PM   #12
Ztcoracat
LQ Guru
 
Registered: Dec 2011
Distribution: Slackware, MX 18
Posts: 9,484
Blog Entries: 15

Rep: Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176
Quote:
Originally Posted by ondoho View Post
Ztcoracat, does that mean disabling adblock completely solves the problem? it should.

oh and btw, please don't leave out the leading zero - it's midori 0.5.10, not 5.10.
as you can see, it's still a long way until version 1.0.
I would think that disabling adblock would help however; in the next thread you can see that veerain doesn't have adblock enabled.

If pages at Word Press are still not loading with or without adblock enabled or disabled I think that takes adblock off of the culprit list. Ghostery may be another culprit or perhaps it is a bug.

Has installing the new release: 0.5.10 made any difference? (if you've had the chance to install it)

The best advise is what our Guru Mr. Frankbell has taught me:
Quote:
Troubleshooting is eliminating possible sources of trouble, one at a time, with certainty.
Might take time but in the process you will not only find the culprit but you'll see that it's incredibly effective.

Last edited by Ztcoracat; 04-22-2015 at 05:26 PM.
 
Old 04-23-2015, 02:31 PM   #13
ondoho
LQ Addict
 
Registered: Dec 2013
Posts: 19,872
Blog Entries: 12

Rep: Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051Reputation: 6051
ok,
i was curious, installed midori 0.5.10 (webkitgtk2 version) on archlinux.
i opened wordpress.com (which redirected me to <2-letter-country-code>.wordpress.com), clicked a few random blogs, but everything works. out of the box with no extensions enabled, but also with adblock and nojs enabled.
sorry.
from where i stand, i'd say it's either the version (a bug in 0.5.8, fixed in 0.5.10) or the redirection to your country causing it.
 
Old 04-23-2015, 04:36 PM   #14
Ztcoracat
LQ Guru
 
Registered: Dec 2011
Distribution: Slackware, MX 18
Posts: 9,484
Blog Entries: 15

Rep: Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176
Quote:
Originally Posted by ondoho View Post
ok,
i was curious, installed midori 0.5.10 (webkitgtk2 version) on archlinux.
i opened wordpress.com (which redirected me to <2-letter-country-code>.wordpress.com), clicked a few random blogs, but everything works. out of the box with no extensions enabled, but also with adblock and nojs enabled.
sorry.
from where i stand, i'd say it's either the version (a bug in 0.5.8, fixed in 0.5.10) or the redirection to your country causing it.
Glad to hear that the new release of Midori works for you; ondoho-
I think your right what ever it was (most likely a bug) it was fixed in the new release.

Maybe in the not so distant future the team that developed Midori will create a Forum.
 
Old 04-23-2015, 04:38 PM   #15
Ztcoracat
LQ Guru
 
Registered: Dec 2011
Distribution: Slackware, MX 18
Posts: 9,484
Blog Entries: 15

Rep: Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176Reputation: 1176
ImaBug:

Have you had the chance to install the new release of Midori 0.5.10?
If so; how's it working for you?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Open Source WordPress 3.9 Now at Beta 2 LXer Syndicated Linux News 0 03-20-2014 09:40 PM
Midori: Is there a password manager? (Using Midori to Replace Opera). cwizardone Linux - Software 24 07-16-2013 06:23 PM
LXer: Quick Midori Review And How to Install Latest Midori 0.2.6 in Ubuntu 10.04 'Lucid Lynx' LXer Syndicated Linux News 0 07-02-2010 04:41 PM
MS Publisher html pages for new web pages do not open in firefox, any suggestions?? Bwebman Linux - Newbie 3 06-13-2009 10:35 AM
LXer: Wordpress Is Open Source LXer Syndicated Linux News 0 03-15-2008 12:00 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 04:50 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration