LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-03-2005, 10:09 PM   #1
TimmyP
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Newark, DE
Distribution: Debian "sarge"
Posts: 50

Rep: Reputation: 15
lost all sound after compiling kernel 2.6.11


i wanted to add nvidia support, so i downloaded the debian kernel source for 2.6.11 and installed it the debian way:

-apt-get the kernel source, install and extract bz2 image
-run make xconfig
-make a debian package of an installable kernel
-use new debian package to install kernel and upgrade lilo

all that worked fine, and i am now using my 2.6.11 kernel. however, i have lost all sound support. when i run alsaconf, it picks up my card and loads modules, but when i run alsamixer, i can't turn up the master volume level.

i get this error when i try and run xmms:

libmikmod.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
Inconsistency detected by ld.so: ../sysdeps/generic/dl-tls.c: 72: _dl_next_tls_modid: Assertion `result <= _rtld_local._dl_tls_max_dtv_idx' failed!


any ideas? i did apply a patch to the kernel, to have a debian logo show up when booting...it didnt work. other than that, and the nvidia stuff, i did not change the configuration from the kernel that was installed with the os (2.6.5-1-k7)

when ever i boot my original kernel, it has the same problem. any ideas?

thank you for reading

~TimmyP

EDIT: i'm using a built in AC97 card, with module support for the ALSA and OSS drivers. thats also how it was set up in my original kernel

Last edited by TimmyP; 04-03-2005 at 10:11 PM.
 
Old 04-03-2005, 10:19 PM   #2
Grommet
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Location: OZ
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
standard 2.6.8-2 -686 kernel has alsa in the kernel......perhaps your having issues with 2 different alsa setups in the one system......module is being loaded 2 times or something...
 
Old 04-04-2005, 03:55 PM   #3
Jaxn
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Sweden
Distribution: Debian
Posts: 142

Rep: Reputation: 15
You don't need to compile a new kernel to use NVIDIAs driver. Just download the modules that gives support for NVIDIAs driver.

Useing aptitude and kommando /nvidia (for seaching) followd by \ (searching again) gave me this list of NVIDIA related packages:

(in contrib)
nvidia-cg-toolkit
nvidia-glx-src
nvidia-kernel-common
nvidia-kernel-src (old)
nvidia-settings
(in non-free)
nvidia-glx
nvidia-glx-dev
nvidia-kernel-source

Read through /usr/share/doc/nvidia-kernel-source/README.Debian (ALWAYS read README.Debian-files in packages documentation). You find it after you installed nvidia-kernel-source. It got all information you needs to compile an NVIDIA kernel module.
Don't forget to change /etc/X11/XF86Config-4 or run dpkg-reconfigure xserver-xfree86. to use nvidia module instead of nv (it was one thing more, but check documentation, I'm writing this from memory).

If you use TV output on your card, package nvtv should be usefull for you.

Quick read through documentation in aptitude gives me that you should try
apt-get -u install nvidia-kernel-source nvidia-glx nvidia-settings kernel-package devscripts to install needed packages. You also needs kernel header files installed. Run uname -a to see which package kernel-headers-version you need, it should be from where you got the kernel. If you compiled yourself, you need it from there. If you use one precompiled, it's much easier. If so, you could try apt-get -u install kernel-headers-`uname -r` (as i wrote it) to install the header files for the debian kernel you are running.

Hope this helps.

(And don't forget to ALWAYS read /usr/share/doc/package/README.Debian for each package you install)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FC3 kernel update lost sound rdmenotte Linux - Software 1 01-26-2005 02:16 AM
Sound lost after kernel compile oneandoneis2 Slackware 31 05-21-2004 05:03 AM
lost sound after kernel reconfig rgarman Linux - Laptop and Netbook 3 05-18-2004 01:13 PM
Lost sound after updating to kernel 2.6.0.1 Eric_Z Mandriva 25 05-16-2004 04:18 AM
Mdk 9 - kernel location and lost sound XavierP Linux - Newbie 1 12-19-2002 10:48 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 07:20 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration