LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-11-2002, 09:48 AM   #1
kodiakmook
Member
 
Registered: Nov 2001
Location: Ohio
Distribution: Redhat 7.3, Mandrake 8.1
Posts: 43

Rep: Reputation: 15
LILO, Win2K and MDK


This was originally posted at the end of a dying thread and got no response, hence the repost.

hda is Win2k Pro (ntfs) , mandrake is installed on hdb1. Mdk runs fine, I just have to boot from a diskette. I tried installing lilo on MBR, but just as lilo starts to kick in I get 070707070707070707 written to the screen and I have to manually restart.

After reformatting MBR for windows, I installed lilo to hdb1 and used the windows bootloader. Now, on boot, the windows bootloader comes up and Win2K boots fine. But, if I choose Mandrake, I'm greeted with the 070707070707 again.

Do you think this is a LILO problem or a Mandrake problem? I don't know much about GRUB, but my next thought is to search the forum and see how to install it.

Would it help if I created a /boot partition and installed LILO there?

Any other ideas?
 
Old 03-11-2002, 10:03 AM   #2
Thymox
Senior Member
 
Registered: Apr 2001
Location: Plymouth, England.
Distribution: Debian + Ubuntu
Posts: 4,358

Rep: Reputation: 57
You may have a broken lilo, but that's unlikely (it probably wouldn't have installed, if that was the case). Personally I do have a separate partition for /boot, but that's because of needs to do with playing around with different installations.

What exactly happens? Is it that Lilo gives you 07070707, or is it that when you go to the Mandrake option on the Lilo menu that you're given 0707070707? If it is the latter, and yet you can still boot from the Mandrake boot floppy, then it could be a corruption of the kernel image on your harddisk, in which case you could try booting from the floppy and copying the kernel image over to the harddisk. Bear in mind, though, that you might need to ru-run Lilo to get things to work.

As for installing GRUB, why don't you give it a go?
 
Old 03-11-2002, 10:40 AM   #3
kodiakmook
Member
 
Registered: Nov 2001
Location: Ohio
Distribution: Redhat 7.3, Mandrake 8.1
Posts: 43

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks for the reply.

What exactly happens is after the system beep, when you would expect to see the LILO menu, the 07's fill the screen.

When using the Win2K bootloader, the menu from boot.ini comes up, and if you choose the Mandrake option and hit Enter, the 07's fill the screen.

I could install grub, but then I wouldn't know why I can't get lilo to work, and that's no fun!
 
Old 03-12-2002, 11:27 AM   #4
Thymox
Senior Member
 
Registered: Apr 2001
Location: Plymouth, England.
Distribution: Debian + Ubuntu
Posts: 4,358

Rep: Reputation: 57
Yeah, but if it is a problem with Lilo itself (very slight error on the CD that just happens to be in the middle of the lilo-something.rpm, for example), then you're not gonna be able to sort it without booting to Linux .

If the NT bootloader works fine (i.e. the menu comes up and you can actually boot into Windows), then the problem is not going to be with the MBR, so it's looking more and more likely that it's a problem with Lilo itself.

If you can boot to Linux from the floppy, try doing so and re-installing Lilo from the CD. Or, download the newest copy.

http://freshmeat.net/projects/lilo/
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I cant install WinXP,Win2K,MDK,Knoppix,PClinuxOS,Xandros(very big problem) carbon-12 Linux - Software 8 01-02-2007 03:37 PM
LILO with Win2K xhp734 Linux - Newbie 2 01-03-2005 11:07 AM
Problem with LILO and Win2k krfan1 Linux - General 3 05-16-2003 07:33 AM
Cannot load Win2K using LILO chem1 Linux - Hardware 3 06-12-2002 06:18 AM
Lilo configuration(Win2k and Linux) guanyu Linux - Software 3 11-11-2001 04:15 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 10:19 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration