LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-19-2006, 12:57 AM   #1
__spc__
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Bridgend, Wales
Distribution: Kubuntu 10.04.25 (Feb 2011)
Posts: 172

Rep: Reputation: 30
Kmix won't remember audio settings


Hi,

Every time any user logs in, the audio is set VERY loud. Adjusting the Kmix settings works fine, but whether I have 'Restore volumes on login' ticked or not, the new settings don't take.

Any ideas? Anyone else seen this?

Thanks
 
Old 05-19-2006, 09:42 AM   #2
Linux.tar.gz
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Paris
Distribution: Slackware forever.
Posts: 2,532

Rep: Reputation: 100Reputation: 100
Set volumes with alsamixer, then as root, type:
alsactl store
 
Old 05-19-2006, 03:49 PM   #3
__spc__
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Bridgend, Wales
Distribution: Kubuntu 10.04.25 (Feb 2011)
Posts: 172

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Thumbs down

Quote:
Originally Posted by Linux.tar.gz
Set volumes with alsamixer, then as root, type:
alsactl store
steven@laptop:~$ alsamixer

alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such device


:-( Any other ideas?
 
Old 05-19-2006, 07:03 PM   #4
Linux.tar.gz
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Paris
Distribution: Slackware forever.
Posts: 2,532

Rep: Reputation: 100Reputation: 100
Then launch alsaconf as root.
 
Old 05-20-2006, 02:00 AM   #5
__spc__
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Bridgend, Wales
Distribution: Kubuntu 10.04.25 (Feb 2011)
Posts: 172

Original Poster
Rep: Reputation: 30
"No supported PnP or PCI card found".

lspci:
00:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc AGP Bridge [IGP 320M] (rev 13)
00:01.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc PCI Bridge [IGP 320M] (rev 01)
00:07.0 ISA bridge: ALi Corporation M1533 PCI to ISA Bridge [Aladdin IV]
00:08.0 Multimedia audio controller: ALi Corporation M5451 PCI AC-Link Controller Audio Device (rev 02)
00:09.0 Modem: ALi Corporation M5457 AC'97 Modem Controller
00:0a.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI4410 PC card Cardbus Controller (rev 02)
00:0a.1 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments PCI4410 FireWire Controller (rev 02)
00:0c.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4306 802.11b/g Wireless LAN Controller (rev 03)
00:0d.0 USB Controller: NEC Corporation USB (rev 43)
00:0d.1 USB Controller: NEC Corporation USB (rev 43)
00:0d.2 USB Controller: NEC Corporation USB 2.0 (rev 04)
00:0e.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation BCM4401 100Base-T (rev 01)
00:10.0 IDE interface: ALi Corporation M5229 IDE (rev c4)
00:11.0 Bridge: ALi Corporation M7101 Power Management Controller [PMU]
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon Mobility U1

This is from my kernel .config:
#
# Automatically generated make config: don't edit
# Linux kernel version: 2.6.15.6
# Thu Mar 16 06:15:30 2006
#

[snip]

#
# Sound
#
CONFIG_SOUND=y

#
# Advanced Linux Sound Architecture
#
CONFIG_SND=y
CONFIG_SND_AC97_CODEC=y
CONFIG_SND_AC97_BUS=y
CONFIG_SND_TIMER=y
CONFIG_SND_PCM=y
CONFIG_SND_RAWMIDI=y
CONFIG_SND_SEQUENCER=y
# CONFIG_SND_SEQ_DUMMY is not set
CONFIG_SND_OSSEMUL=y
CONFIG_SND_MIXER_OSS=y
CONFIG_SND_PCM_OSS=y
CONFIG_SND_SEQUENCER_OSS=y
# CONFIG_SND_VERBOSE_PRINTK is not set
# CONFIG_SND_DEBUG is not set

#
# Generic devices
#
CONFIG_SND_MPU401_UART=y
# CONFIG_SND_DUMMY is not set
# CONFIG_SND_VIRMIDI is not set
# CONFIG_SND_MTPAV is not set
# CONFIG_SND_SERIAL_U16550 is not set
# CONFIG_SND_MPU401 is not set

#
# PCI devices
#
CONFIG_SND_ALI5451=y
# CONFIG_SND_ATIIXP is not set
# CONFIG_SND_ATIIXP_MODEM is not set
# CONFIG_SND_AU8810 is not set
# CONFIG_SND_AU8820 is not set
# CONFIG_SND_AU8830 is not set
# CONFIG_SND_AZT3328 is not set
# CONFIG_SND_BT87X is not set
# CONFIG_SND_CS46XX is not set
# CONFIG_SND_CS4281 is not set
# CONFIG_SND_EMU10K1 is not set
# CONFIG_SND_EMU10K1X is not set
# CONFIG_SND_CA0106 is not set
# CONFIG_SND_KORG1212 is not set
# CONFIG_SND_MIXART is not set
# CONFIG_SND_NM256 is not set
# CONFIG_SND_RME32 is not set
# CONFIG_SND_RME96 is not set
# CONFIG_SND_RME9652 is not set
# CONFIG_SND_HDSP is not set
# CONFIG_SND_HDSPM is not set
# CONFIG_SND_TRIDENT is not set
# CONFIG_SND_YMFPCI is not set
# CONFIG_SND_AD1889 is not set
# CONFIG_SND_ALS4000 is not set
# CONFIG_SND_CMIPCI is not set
# CONFIG_SND_ENS1370 is not set
# CONFIG_SND_ENS1371 is not set
# CONFIG_SND_ES1938 is not set
# CONFIG_SND_ES1968 is not set
# CONFIG_SND_MAESTRO3 is not set
# CONFIG_SND_FM801 is not set
# CONFIG_SND_ICE1712 is not set
# CONFIG_SND_ICE1724 is not set
CONFIG_SND_INTEL8X0=y
# CONFIG_SND_INTEL8X0M is not set
# CONFIG_SND_SONICVIBES is not set
# CONFIG_SND_VIA82XX is not set
# CONFIG_SND_VIA82XX_MODEM is not set
# CONFIG_SND_VX222 is not set
# CONFIG_SND_HDA_INTEL is not set

#
# USB devices
#
# CONFIG_SND_USB_AUDIO is not set
# CONFIG_SND_USB_USX2Y is not set

#
# PCMCIA devices
#

#
# Open Sound System
#
CONFIG_SOUND_PRIME=y
# CONFIG_OBSOLETE_OSS_DRIVER is not set
# CONFIG_SOUND_FUSION is not set
# CONFIG_SOUND_ICH is not set
CONFIG_SOUND_TRIDENT=y
# CONFIG_SOUND_MSNDCLAS is not set
# CONFIG_SOUND_MSNDPIN is not set
# CONFIG_SOUND_OSS is not set

Any ideas?
 
Old 05-20-2006, 12:01 PM   #6
Linux.tar.gz
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Paris
Distribution: Slackware forever.
Posts: 2,532

Rep: Reputation: 100Reputation: 100
Maybe enable as modules ???
 
Old 05-22-2006, 07:03 AM   #7
__spc__
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Bridgend, Wales
Distribution: Kubuntu 10.04.25 (Feb 2011)
Posts: 172

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally Posted by Linux.tar.gz
Maybe enable as modules ???
Enable what as modules?

I thought I had everything I needed for sound compiled-in to the kernel already...
 
Old 05-23-2006, 10:14 AM   #8
Linux.tar.gz
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Paris
Distribution: Slackware forever.
Posts: 2,532

Rep: Reputation: 100Reputation: 100
I though you recompiled your kernel. Maybe you should recompile.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KDE doesn't remember sound settings DaFrEQ Linux - Software 4 10-17-2004 09:34 PM
Mplayer remember color settings TazG Linux - Software 0 07-13-2004 03:49 PM
KDE does not remember settings mooreted Linux - Software 0 02-16-2004 04:53 PM
Can't save Kmix settings Zvi Linux - General 3 01-01-2004 01:08 PM
ALSAmixer does not remember settings? Pwcca Linux - Software 3 08-05-2003 06:29 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 12:37 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration