LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-06-2005, 01:45 PM   #1
bonecrusher
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: St. Louis, MO
Distribution: Ubuntu, Debian, Slack, RH, Gentoo
Posts: 207

Rep: Reputation: 30
KDE and NFS - " Authorization failed "...


I have been trying to get NFS working seemlessly with KDE. Here is the thing:

I have a 2 computer home net. I am running Debian (unstable) on one, and Slackware (Current) on another.
I can mount both directions: that is I can manually mount with a command like:

Code:
 mount -t nfs xxxxx.xxxxx.net:/home /mnt/remoteHome
Then I can CD to that directory (/mnt/remoteHome) and browse just fine.
Like I said this works on either computer just fine and this is why i am posting here and not in Linux Networking!

Anyway, the problem obviously lies within KDE then. (Since I can do it within a shell).

I get this message on either computer:

" Authorization failed, host1.madeup.net authentication not supported "


In /var/log/messages I get this:

Code:
Jan  6 13:32:34 shea101 rpc.mountd: authenticated mount request from host1.madeup.net:747 for /home (/)
Jan  6 13:33:35 shea101 rpc.mountd: export request from 192.168.1.100
Jan  6 13:33:35 shea101 rpc.mountd: refused mount request from host1.madeup.net for / (/): illegal port 34835
(The first entry is a successful (manual shell) mount.) The next is the entry I get the error in KDE on.)

Ok well that is about it. See my signature for any more info on my system(s).

(BTW I have searched high and low (google and others) for anything relating to this, and have found questions pertaining to it, but never any answers which makes me worry that no one will know an answer.. PLEASE prove me wrong!!!

bc

*EDIT*
I forgot to mention that in the syslog the port # above will change everytime I get a 'failed' attempt. It is not always the same port in other words...
Such as:
Code:
Jan  6 13:33:35 shea101 rpc.mountd: export request from 192.168.1.100
Jan  6 13:33:35 shea101 rpc.mountd: refused mount request from host1.madeup.net for / (/): illegal port 34835
Jan  6 13:33:44 shea101 rpc.mountd: export request from 192.168.1.100
Jan  6 13:33:44 shea101 rpc.mountd: refused mount request from host1.madeup.net for / (/): illegal port 34838
Jan  6 13:42:22 shea101 rpc.mountd: export request from 192.168.1.100
Jan  6 13:42:22 shea101 rpc.mountd: refused mount request from host1.madeup.net for / (/): illegal port 34855
Don't know if this matters, but thought I would point it out....
Thanks!


Last edited by bonecrusher; 01-06-2005 at 01:52 PM.
 
Old 01-16-2005, 09:40 PM   #2
rtspitz
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: germany
Distribution: suse, opensuse, debian, others for testing
Posts: 307

Rep: Reputation: 33
exactly the same problem here ! ( suse 9.2 and 8.2 )

one thing that puzzles me is:

konqueror only shows the nfs-shares from localhost ( 9.2, nfs via TCP )
but there's definitely a nfs daemon running on my other machines ( 8.2, nfs via UDP )

all is fine with the SMB, FTP and HTTP folders.
 
Old 01-18-2006, 08:11 AM   #3
VE3UNW
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Location: Nepean, ON
Distribution: Fedora
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Add the "insecure" option to the export.

/mirror *(ro,sync,insecure,root_squash)

rh
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Please help on "Mplayer plugin" failed when using "Make" Blue Jacket Linux - Software 9 10-20-2005 02:29 AM
SuSE update caused "Unknown AUTHORIZATION state command" StigIrish Linux - Networking 1 05-06-2005 10:51 AM
SWAT "Authorization failed" Viva Linux - Networking 5 09-21-2004 12:47 PM
does failed using urpmi messed up my "Install Software" / "mandrake update" ??? sirpelidor Mandriva 1 11-02-2003 09:00 PM
Config problem: "Authorization failed: server rejected access" -- help please! womble_timsk Linux - Networking 0 05-22-2003 04:09 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 10:01 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration