LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-08-2005, 05:56 PM   #1
lithiumfx
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: CRUX 2.2
Posts: 38

Rep: Reputation: 15
Java crashes Firefox & Mozilla, with both plugins


Hey,

I've never, ever, been able to get Java to run in Firefox, Mozilla, or Konqueror for that matter, using the ns7 plugin, or the gcc29 plugin. I'm running Slackware 10.1, with all updates available, on 2.6.12.2, and have installed JRE 1.5.0_04 to /usr/lib/jre1.5.0_04, and have setup symlinks in /usr/lib/mozilla/plugins, /usr/lib/firefox/plugins and /home/lithium/.mozilla/plugins to /usr/lib/jre1.5.0_04/plugin/ns7/libjavaplugin_oji.so. When I attempt to load a Java applet, Mozilla and Firefox crash, and Konqueror does nothing. If I use the gcc-29 plugin, Mozilla and Firefox fail to launch. Java shows up in aboutlugins, and I have enabled Java in preferences.

Your help and advice on this matter are appreciated.
 
Old 07-08-2005, 06:01 PM   #2
nenyo
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Alamogordo
Distribution: Gentoo 2005.0
Posts: 136

Rep: Reputation: 15
try using a different window manager. that happened to me a few times in mandrake 10.1 with kde. i switched over to gnome and it worked fine. but that could have just been mandrake problems.
 
Old 07-09-2005, 07:43 AM   #3
lithiumfx
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: CRUX 2.2
Posts: 38

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Hey,

I'm using xfce4, but I've just tried it with KDE and FluxBox, and the same thing happens. I forgot to mention that I've tried chmodding the Java directory to 777, and still it won't work. I'm setting the installer as executable before installation too, and I've exhausted Google. Any ideas?
 
Old 07-27-2005, 01:29 PM   #4
lithiumfx
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: CRUX 2.2
Posts: 38

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Hey,

After upgrading Java, Firefox, Mozilla etc, still have the same problem. Any ideas, because I've tried all I can find from Google, and people I've asked are stumped.

Update: Fixed it, so nevermind.

Last edited by lithiumfx; 07-28-2005 at 10:17 AM.
 
Old 08-23-2005, 02:55 PM   #5
poiuytrewq
Member
 
Registered: Jul 2004
Posts: 107

Rep: Reputation: 15
how did you fix it? im having a simmilar problem
 
Old 08-23-2005, 03:07 PM   #6
lithiumfx
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: CRUX 2.2
Posts: 38

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I had a spoofed useragent in my browsers, but resetting it to the default (or enabling it for Konqueror) fixed the problem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Updated to XFree86 4.4 now Flash crashes Firefox & Mozilla sygin Linux - Software 4 02-14-2006 11:56 AM
Plugins for Mozilla and Firefox floppywhopper SUSE / openSUSE 7 05-13-2005 03:20 PM
Realplay and Java Plugins for Mozilla Firefox?? ukyo Linux - Software 5 01-08-2005 04:36 PM
Realplay Java Plugins for Mozilla Firefox? ukyo Linux - Software 0 11-02-2004 06:47 AM
de-associate plugins on mozilla/firefox carboncopy Slackware 3 08-28-2004 10:15 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 10:54 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration