LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-06-2011, 10:01 AM   #1
silverblackvoid_lnx
LQ Newbie
 
Registered: May 2009
Location: Guwahati, Assam, India
Distribution: Fedora, Ubuntu, RHEL 6, Puppy Linux
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
init process failed to spawn


Hi,
My machine is dual booted with Fedora 14 and RHEL 6. (I have only installed Red Hat because I am studying for RHCE). Just now I tried to install the Banshee player on my Red Hat OS. I ran various scripts inside the directory to see what really happens and after I ran the 'Makefile.in' file my terminal froze. It displayed '/bin/ not found'
Then i restarted my computer and I got the following messages:

init: Failed to spawn readahead-collector main process: unable to execute: no such file or directory
init: Failed to spawn rcS main process: unable to execute: No such file or directory
init: Failed to spawn readahead main process: unable to execute: No such file or directory
init: Failed to spawn readahead-collector post-stop process: unable to execute: No such file or directory
init: Failed to spawn rcS post-stop process: unable to execute: No such file or directory
init: Failed to spawn kexec-disable main process: unable to execute: No such file or directory
init: Failed to spawn readahead-disable-services main process: unable to execute: No such file or directory

I tried run level 1 and run level 3 but I get the same error messages. Can you guys help me find out what these messages mean and what I did wrong?

PS: My Fedora 14 installation is working fine.
 
Old 04-06-2011, 12:56 PM   #2
business_kid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Ireland
Distribution: Slackware, RPi OS, Mint & Android
Posts: 12,895

Rep: Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679
Quote:
It displayed '/bin/ not found'
You have catch-22. You need /bin to boot, but you ain't got it, or the perms are wrong or something.

If everything looks ok from your fedora system, try
chroot /path/to/RH

That should try to execute /bin/bash, which might be interesting. . .
 
Old 10-17-2014, 12:47 AM   #3
pshinagde
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2014
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
Unable to boot

Quote:
Originally Posted by business_kid View Post
You have catch-22. You need /bin to boot, but you ain't got it, or the perms are wrong or something.

If everything looks ok from your fedora system, try
chroot /path/to/RH

That should try to execute /bin/bash, which might be interesting. . .
___________________________________________________________________________________

I have similar issue and tried to execute chroot /path/to/RH
I could login to the system and see all my data. how do I resolve the system.
 
Old 10-17-2014, 02:31 PM   #4
business_kid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Ireland
Distribution: Slackware, RPi OS, Mint & Android
Posts: 12,895

Rep: Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679Reputation: 1679
The error message I was reacting to was this from post #1

Quote:
It displayed '/bin/ not found'
Do you get that error. The chroot means /bin/bash and the few libs it is linked against exist. BTW, it might be /lib or /lib64 for the libs. If you have an error, you get better exposure if you start your own thread
 
Old 11-18-2014, 06:59 AM   #5
riteshverma
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2007
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
No /bin directory found on os in rescue mode . copied the filese from another server. and booted the server , it started without any errors .
http://www.linuxquestions.org/questi...AASUVORK5CYII=
 
Old 03-25-2017, 10:38 PM   #6
云飒
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2017
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
Smile

solve my issue /bin was moved to /lib/
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
exec of init (/sbin/init) failed!!! Permission dened kernel-panic - not syncing! charlztin88 Linux - Newbie 1 03-15-2011 03:17 PM
on old computer, got 'failed to spawn mountall process' Dave12345 Linux - Newbie 5 11-22-2009 07:13 PM
exec of init (/sbin/init) failed!!! kernel panic KiraII Linux - Kernel 1 07-13-2007 09:07 PM
httpd is spawn many process & sucking bandwidth bdragon Linux - General 4 06-10-2006 01:43 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 12:49 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration