LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-11-2009, 07:27 AM   #1
chris1379
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 18

Rep: Reputation: 1
Ies4linux closes unexpectedly


I am running a Sony Vaio PCG-F540 700MHz/256MB/40GB/3GB VRAM with Ubuntu 8.10, Xfce or Gnome. I need Internet Explorer to access Outlook Web Access 2007 (OWA). I installed Wine and Ies4linux w/IE6 and did a registry edit to access OWA Premium. It works on small websites like the google start page but when I try to open a website with alot of data like OWA Premium, IE6 closes with no warning or error message. Any ideas?

Chris
 
Old 09-11-2009, 04:08 PM   #2
tredegar
LQ 5k Club
 
Registered: May 2003
Location: London, UK
Distribution: Debian "Testing"
Posts: 6,119

Rep: Reputation: 416Reputation: 416Reputation: 416Reputation: 416Reputation: 416
Look into firefox's "User agent switcher" plugin (or just use konqueror and make it report itself (Settings -> Browser Identification) as IE version whatever is "required" for that particular site.

The usual problem is that the (stupid) website asks "Which browser are you using?" and if it doesn't hear "IE > 5.0" or something, it just aborts.

I have met this problem, mostly with banking sites, and the above workaround fixed it. I still complained to them though, and they have eventually fixed it, for now.

So just have your browser lie about what it is, and it'll probably work.
Meanwhile, complain to the the website.
 
Old 09-12-2009, 01:10 PM   #3
chris1379
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 1
I managed to get ies4linux working in Ububntu 8.04. Firefox doesn't display the calendars correctly in OWA 2007, which is what I need for work.

Now I have a new problem. When IE is opened, my processor usage jumps to 100% and stays there even after IE is closed. The only way I see to reduce it is a reboot. I did a search and none of the suggestions I found have helped me.

Chris

Last edited by chris1379; 09-14-2009 at 07:38 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
failure installing IE6 with ies4linux wiener Linux - Software 5 06-29-2009 09:12 AM
Firefox closes unexpectedly when viewing videos, games etc. asm06230 Linux - Software 1 01-28-2009 03:03 PM
ies4linux problems DaftDave Linux - Newbie 3 06-28-2008 03:37 AM
winetools can't find ies4linux verbose Linux - Software 1 12-16-2007 03:02 AM
ies4linux ie6 just run once wanghao Linux - Software 0 05-12-2007 12:46 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 04:19 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration