LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-28-2003, 05:30 PM   #1
roesingape
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Location: hellinnati
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Thumbs up i destroyed my lilo......um...help.


hi. running rh9 which installed grub by default was happy, dual boot w/ winxp, was happy. later---apt-get got into a fight with rh's rpm thingy and lilo got installed and grub didn't work anymore, still, fairly happy. but, I decided to uninstall lilo to see if grub would work again (a Learning thinG) and now on boot it just goes...
LI..
LI..
LI..
LI..
so, after some net hunting and rescue disk inserting it seems I just need to boot off of cd into resuce mode and chroot to the sysimage then type 'lilo', which will reinstall it and make everything happy again!....but...I want a second opinion, and this prob won't work anyways due to aptget and rpm's catfighting al over my system about where sh*t goes. Thanks, c. (oh yeah...please help!)
 
Old 05-28-2003, 06:37 PM   #2
jpbarto
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Pittsburgh, PA
Distribution: Gentoo / NetBSD
Posts: 1,251

Rep: Reputation: 45
the idea of booting off a rescue disk, chroot'ng and running lilo is correct. If the execution of 'lilo' goes off without a hitch you should be set to go.
 
Old 05-28-2003, 09:09 PM   #3
roesingape
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Location: hellinnati
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
well, that didnt work, cause...theres no lilo to run...i uninstalled it, there is however grub and grubby but I can't figure how to get that to work....thanks...
 
Old 05-28-2003, 09:24 PM   #4
iceman47
Senior Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Belgium
Distribution: Debian, Free/OpenBSD
Posts: 1,123

Rep: Reputation: 47
grub-install <device> will install grub on <device>
example: grub-install /dev/hda
 
Old 05-28-2003, 09:50 PM   #5
kazuni
Member
 
Registered: May 2003
Location: Hong Kong
Distribution: Android on HTC Hero
Posts: 256

Rep: Reputation: 30
and then, for the booting and modifying instructions, http://www.geocities.com/cyberkabila/main/grub.htm has a good tutorial (wow how many times did i refer to this site for the past 5 days? this guy's a lot of help!)
 
Old 05-28-2003, 09:55 PM   #6
iceman47
Senior Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Belgium
Distribution: Debian, Free/OpenBSD
Posts: 1,123

Rep: Reputation: 47
Quote:
Originally posted by kazuni
(wow how many times did i refer to this site for the past 5 days? this guy's a lot of help!)
It's grub/lilo week
 
Old 05-28-2003, 10:03 PM   #7
kazuni
Member
 
Registered: May 2003
Location: Hong Kong
Distribution: Android on HTC Hero
Posts: 256

Rep: Reputation: 30
yeah i wish i can do something like editing grub boot screens - any tutorial out there about that? (i like grub more than lilo myself - i wanna do something like the splash boot screen for SuSE
 
Old 05-28-2003, 10:13 PM   #8
iceman47
Senior Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Belgium
Distribution: Debian, Free/OpenBSD
Posts: 1,123

Rep: Reputation: 47
there is pretty cool stuff on kde-look.org
 
Old 05-28-2003, 10:24 PM   #9
kazuni
Member
 
Registered: May 2003
Location: Hong Kong
Distribution: Android on HTC Hero
Posts: 256

Rep: Reputation: 30
wow cool man thanks iceman you're cool
 
Old 05-28-2003, 11:47 PM   #10
roesingape
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Location: hellinnati
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I tried the grub-install thing, didn't quite work because some relic of lilo was still trying to boot from hda, so booted from rh9 cdrom and went through settup till I got to the insatll new boot loader, did that which gave me lilo back, then just had to go in and config lilo and everybody was happy. I like grub better too, which is what got me into this mess...I will attempt it again later. btw, there were plenty of websites dealing with configing a corrupt lilo while it was still there, but none (well, hardly any) if it wasn't. thanks for your help.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KDE Destroyed! RodWC Debian 6 12-07-2005 12:33 PM
destroyed system alaios Linux - General 1 03-25-2004 04:47 AM
kde destroyed alaios Linux - Software 3 03-19-2004 04:34 AM
Up2Date Destroyed? HappyDude Red Hat 8 11-04-2003 08:03 PM
rpm DB destroyed Streams Linux - Software 3 05-22-2003 02:20 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 04:25 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration