LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-24-2004, 12:10 PM   #1
prowlerxpla
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: latina (italy)
Distribution: suse 9.1 & mdk 10.0
Posts: 30

Rep: Reputation: 0
hylafax and smartlink winmodem


ciao
I'm using suse 9.1 eval on a laptop acer aspire 1400
I succeed to send a fax by the modemof my cell phone usb connected with kdeprintfax and hylafax
but I found a problem using hylafax, when i try to install the smartlink modem (it is a winmodem but run correctly with other application nd connecting to internet) using faxaddmodem ttySL0 hylafax give me this answer:

Probing for best speed to talk to modem: 38400
OK.

The result of the AT+FCLASS=? command was:

ATQ0V1E1
OK
AT+FCLASS=?
ERROR

We were unable to deduce what type of modem you have. This means that
it did not respond as a Class 1, Class 2, or Class 2.0 modem should.
If you believe that your modem conforms to the Class 1, Class 2, or
Class 2.0 interface specification, then check that the modem is
operating properly and that you can communicate with the modem from the
host. If your modem is not one of the above types of modems, then this
software does not support it and you will need to write a driver that
supports it.

have you any suggest??

I tried to duplicate and modify the configuration file of USB modem but does not run.
is there any possibility to avoid automatic configuration of modem without asking the class, because in the install readme of smartlink driver is indicated as class 1
many thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SmartLink Winmodem trouble, NO CARRIER The_Nerd Linux - Software 3 04-12-2005 01:55 AM
winmodem - smartlink barthol Linux - Newbie 1 12-04-2004 05:08 PM
winmodem - smartlink problem barthol Linux - Hardware 0 12-04-2004 12:29 PM
Hylafax Problems AdamPengelly Linux - Software 2 03-04-2004 02:35 PM
Can anyone help with Hylafax rlkiddjr Linux - Software 0 05-01-2002 11:35 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 01:33 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration