LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-17-2006, 02:31 PM   #1
noone
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Having problem with SSL config in Apache2


After trying to install Mandriva 2007 as an upgrade (which screwed up my system), I've gone back and done a clean install of Mandriva 2006.

My problem is with trying to get an SSL connection to my website. I can't get the SSL connection to work on my public internet connection, it will only work as localhost.

I've made sure that mod_ssl is installed and running. When I try to access my website via SSL from my public IP, it get an error message from Firefox that says "www.xxx.com has sent an incorrect or unexpected message. Error code: -12281". I've googled it and all I can find is that it's an Apache config error, but I can't figure out what I'm doing wrong.

Any help would be greatly appreicated!

Thanks...

Last edited by noone; 10-17-2006 at 02:33 PM.
 
Old 10-17-2006, 04:16 PM   #2
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 256Reputation: 256Reputation: 256
And you're not blocking port 443?
 
Old 10-17-2006, 04:21 PM   #3
noone
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No, both ports 80 and 443 are open.
 
Old 10-17-2006, 04:23 PM   #4
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 256Reputation: 256Reputation: 256
Quote:
Originally Posted by noone
No, both ports 80 and 443 are open.
What do you logs tell you? And does this happen with any other browser? Sounds more like a connection/browser type issue rather than an apache issue if it works locally using localhost.
 
Old 10-17-2006, 04:34 PM   #5
noone
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Unfortunately the logs don't show anything at all. Firefox is kind enough to return the error message I posted previously. Internet Explorer's error message is totally worthless.

When I googled the error message from Firefox, the best thing I could find was Apache was trying to process the SSL request through a non-secure port, ie port 80. So I think it's an Apache config issue.
 
Old 10-17-2006, 05:05 PM   #6
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 256Reputation: 256Reputation: 256
Quote:
Originally Posted by noone
Unfortunately the logs don't show anything at all. Firefox is kind enough to return the error message I posted previously. Internet Explorer's error message is totally worthless.

When I googled the error message from Firefox, the best thing I could find was Apache was trying to process the SSL request through a non-secure port, ie port 80. So I think it's an Apache config issue.
What's listening on your machine? Does it even show port 443 listening? How did you start apache? Did you start it with SSL support? You said it worked locally correct? Did you actually specify https and not http in your address?

netstat -lpn
 
Old 10-17-2006, 08:27 PM   #7
noone
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I got it figured out. I'm running with named virtual hosts, but I needed to set the NameVirtualHost from aaa.bbb.ccc.ddd to aaa.bbb.ccc.ddd:80.

This way, the SSL requests will go through the SSL default instead of the named virtual hosts.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
apache2 - ssl : connection via ssl interrupted ldp Linux - Software 0 10-02-2005 09:07 AM
Apache2 and SSL problems Malibyte Linux - Software 1 07-09-2005 04:14 PM
Apache2 SSL Config problem Xixulon Linux - Software 1 10-19-2004 04:11 PM
Apache2, SSL, HTTPS... KneeLess Debian 3 09-02-2004 09:44 PM
Apache2 virtualHost config problem jglazner Linux - Software 3 04-01-2004 02:22 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 11:48 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration