LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Software (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/)
-   -   GTK Youtube Viewer - Will not launch (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/gtk-youtube-viewer-will-not-launch-4175586398/)

TempusT 08-05-2016 08:31 PM

GTK Youtube Viewer - Will not launch
 
Hi there,

**** Just saw the reply buy rokytnji, Thank You! Let me see if I can figure out how to tell you what you want to know. ****

Hope this is an appropriate place to post this problem.

I count on this program greatly because of old hardware on a laptop, up to today everything was fine. My go to viewer because of limited specs and has always worked like a charm.

I fired it up today to be greeted with, well nothing...

The program will not launch, even the process is not shown as running in system monitor. Two/three days ago, everything was fine. No major changes other than possibly some system updates.

Running Mint 17.1.

I have tried everything with my VERY limited knowledge of Linux that I can think of. Uninstalled/reinstalled multiple times with no effect. Very strange thing is that I have a desktop that is rarely used, only for household stuff and I even installed it on that box and had the same result.... Will not launch, not listed as even a running process.

Could anyone provide me with something else I can try to get this running again?

My Google-foo is not turning up a darn thing related to this problem so I have come here.

If any other system info is needed I will be glad to provide it but keep in mind I am let's say very basic as to my knowledge of Linux as I have said.

Thanks for reading, I hope someone can point me in the right direction.

rokytnji 08-05-2016 08:56 PM

Run it terminal and post error messages terminal spits out so members here can help diagnose what is wrong.http://www.webupd8.org/2015/02/youtu...be-client.html

Quote:

Important: in my test, YouTube Viewer didn't work properly with VLC and using it with mplayer may result in some videos not working (due to the videos using an encrypted signature), so for best results, use this application with mpv. To set YouTube Viewer to use mpv as the video player, from its menu select Preferences and change the "video_player_selected" value to "mpv".
to run it in terminal. Try as user

Code:

gtk-youtube-viewer
I use SMTube player myself on my Pentium 3 laptop for a off browser online gui app myself.

Edit:

Quote:

If any other system info is needed I will be glad to provide it but keep in mind I am let's say very basic as to my knowledge of Linux as I have said.
Edit: I know this works in Mint. Post the terminal output of

Code:

inxi -Fxz
to supply more info so members can see your gear also.

TempusT 08-05-2016 09:00 PM

Just a quick update
 
Following this thread http://www.linuxquestions.org/questi...er-4175559835/ I was able to at least get it to run through the terminal (which I admit I know very little about) but...

When I choose a video to watch from any poster I get a VERY short small blank window trying to open and then nothing... ??????

Something to do with the player? It appears to be trying to use VLC and not working but that was not what was used before. If I can't enter the gui version of this and change the player to (I have no idea what it used before) something that works, how can I solve this??

Still hammering away at it but any suggestions would be greatly appreciated!

ondoho 08-06-2016 08:33 AM

TempusT, it is VERY confusing to edit a previous post in reaction to a subsequent answer.
please don't do this.

apart from that, it does not seem that you answered rokytnji's questions.

please open a terminal and type this command:
Code:

gtk-youtube-viewer
and post here ALL the output you get, including the command itself.
in code tags, please.

please repeat this for the following commands:
Code:

youtube-viewer
inxi -Fxz

and for this:
Code:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade


Habitual 08-07-2016 07:18 AM

See also https://www.linuxquestions.org/quest...se-4175586475/

ondoho 08-08-2016 12:12 AM

ok, as op said in their other thread, i'm 100% sure that post #3 was NOT THERE when i posted my first answer. weird. maybe we do need a new forum software after all.

as to your post, yes, you can adjust the player used, it's under menu => configuration.
please be careful when editing the file, it's perl syntax.

i suggest you see if you have mplayer installed, then use mplayer. or mpv.
here's the relevant section from my install:
Code:

~~~ snip ~~~
video_player_selected              => "mplayer",
  video_players                      => {
                                          mplayer => {
                                            arg  => "-prefer-ipv4 -really-quiet -cache %d -cache-min %d",
                                            audio => "-audiofile *AUDIO*",
                                            cmd  => "mplayer",
                                            fs    => "-fs",
                                            srt  => "-sub '%s'",
                                          },
                                          mpv => {
                                            arg  => "--really-quiet",
                                            audio => "--audio-file *AUDIO*",
                                            cmd  => "mpv",
                                            fs    => "--fullscreen",
                                            srt  => "--sub '%s'",
                                          },
                                          smplayer => {
                                            arg => "-close-at-end",
                                            cmd => "smplayer",
                                            fs  => "-fullscreen",
                                            srt => "-sub '%s'",
                                          },
                                          vlc => {
                                            arg  => "--quiet --play-and-exit --no-video-title-show",
                                            audio => "--input-slave *AUDIO*",
                                            cmd  => "vlc",
                                            fs    => "--fullscreen",
                                            srt  => "--sub-file '%s'",
                                          },
                                        },
~~~ snip ~~~

if you still have problems after that, please use the terminal version of the program:
Code:

youtube-viewer
and post any (error) messages here.

TempusT 08-08-2016 04:11 PM

Ok, seems the problem should be fixed
 
Ok trying again. Wrote this a day or two ago but it still applies.

Anyhow here goes.

gtk-youtube-viewer results this time:

Code:

~ $ gtk-youtube-viewer
"all" is not exported by the List::Util module
Can't continue after import errors at /usr/bin/gtk-youtube-viewer line 40.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/bin/gtk-youtube-viewer line 40.

I am not sure I'm using "code tags" correctly....


I can however run the viewer just using youtube-viewer if that helps at all. OOps that was the next command.

youtube-viewer just runs the viewer no messages.

inxi -Fxz results are:


Code:

System:    Host: tempust-eMachines-E725 Kernel: 3.13.0-37-generic x86_64 (64 bit, gcc: 4.8.2)
          Desktop: Gnome Distro: Linux Mint 17.1 Rebecca
Machine:  System: eMachines (portable) product: eMachines E725 version: V3.04
          Mobo: eMachines model: eMachines E725 version: V3.04 Bios: eMachines version: V3.04 date: 12/16/2009
CPU:      Dual core Pentium CPU T4400 (-MCP-) cache: 1024 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 ssse3) bmips: 8778.02
          Clock Speeds: 1: 2200.00 MHz 2: 2200.00 MHz
Graphics:  Card: Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
          X.Org: 1.15.1 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1366x768@60.0hz
          GLX Renderer: Mesa DRI Mobile Intel GM45 Express Chipset GLX Version: 2.1 Mesa 10.1.3 Direct Rendering: Yes
Audio:    Card: Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
          Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.13.0-37-generic
Network:  Card-1: Broadcom BCM4312 802.11b/g LP-PHY driver: wl bus-ID: 04:00.0
          IF: wlan0 state: up mac: <filter>
          Card-2: Qualcomm Atheros AR8132 Fast Ethernet driver: atl1c ver: 1.0.1.1-NAPI port: 1000 bus-ID: 05:00.0
          IF: eth0 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 500.1GB (6.0% used) 1: id: /dev/sda model: WDC_WD5000LPLX size: 500.1GB
Partition: ID: / size: 455G used: 28G (7%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 4.22GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:  System Temperatures: cpu: 49.0C mobo: N/A
          Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 172 Uptime: 19:07 Memory: 1356.4/3883.6MB Runlevel: 2 Gcc sys: 4.8.4 Client: Shell inxi: 1.8.4

Next sudo apt-get update results:

Code:

Hit http://repo.steampowered.com precise InRelease
Ign http://dl.google.com stable InRelease                                     
Hit http://repo.steampowered.com precise/steam Sources                       
Ign http://packages.linuxmint.com rebecca InRelease                           
Ign http://extra.linuxmint.com rebecca InRelease                             
Hit http://dl.google.com stable Release.gpg                                   
Hit http://repo.steampowered.com precise/steam amd64 Packages                 
Hit http://dl.google.com stable Release                                       
Hit http://packages.linuxmint.com rebecca Release.gpg                         
Hit http://extra.linuxmint.com rebecca Release.gpg                           
Hit http://repo.steampowered.com precise/steam i386 Packages                 
Hit http://dl.google.com stable/main amd64 Packages                           
Hit http://security.ubuntu.com trusty-security InRelease                     
Ign http://archive.canonical.com trusty InRelease                             
Ign http://archive.ubuntu.com trusty InRelease                               
Hit http://ppa.launchpad.net trusty InRelease                                 
Hit http://packages.linuxmint.com rebecca Release                             
Hit http://extra.linuxmint.com rebecca Release                               
Hit http://archive.canonical.com trusty Release.gpg                           
Hit http://archive.ubuntu.com trusty-updates InRelease                       
Hit http://ppa.launchpad.net trusty InRelease                                 
Hit http://security.ubuntu.com trusty-security/main amd64 Packages           
Hit http://packages.linuxmint.com rebecca/main amd64 Packages                 
Hit http://archive.canonical.com trusty Release                               
Hit http://archive.ubuntu.com trusty Release.gpg                             
Hit http://security.ubuntu.com trusty-security/restricted amd64 Packages     
Ign http://ppa.launchpad.net trusty InRelease                                 
Hit http://packages.linuxmint.com rebecca/upstream amd64 Packages             
Hit http://archive.ubuntu.com trusty-updates/main amd64 Packages             
Hit http://archive.canonical.com trusty/partner amd64 Packages               
Hit http://security.ubuntu.com trusty-security/universe amd64 Packages       
Ign http://ppa.launchpad.net trusty InRelease                                 
Ign http://dl.google.com stable/main Translation-en_US                       
Hit http://packages.linuxmint.com rebecca/import amd64 Packages               
Hit http://archive.ubuntu.com trusty-updates/restricted amd64 Packages       
Ign http://dl.google.com stable/main Translation-en                           
Hit http://archive.canonical.com trusty/partner i386 Packages                 
Hit http://security.ubuntu.com trusty-security/multiverse amd64 Packages     
Hit http://ppa.launchpad.net trusty/main Sources                             
Hit http://packages.linuxmint.com rebecca/main i386 Packages                 
Hit http://archive.ubuntu.com trusty-updates/universe amd64 Packages         
Hit http://archive.canonical.com trusty/partner Translation-en               
Hit http://security.ubuntu.com trusty-security/main i386 Packages             
Hit http://ppa.launchpad.net trusty/main amd64 Packages                       
Hit http://archive.ubuntu.com trusty-updates/multiverse amd64 Packages       
Hit http://packages.linuxmint.com rebecca/upstream i386 Packages             
Hit http://security.ubuntu.com trusty-security/restricted i386 Packages       
Hit http://ppa.launchpad.net trusty/main i386 Packages                       
Hit http://archive.ubuntu.com trusty-updates/main i386 Packages               
Hit http://security.ubuntu.com trusty-security/universe i386 Packages         
Hit http://packages.linuxmint.com rebecca/import i386 Packages               
Hit http://ppa.launchpad.net trusty/main Translation-en                       
Hit http://archive.ubuntu.com trusty-updates/restricted i386 Packages         
Hit http://security.ubuntu.com trusty-security/multiverse i386 Packages       
Hit http://ppa.launchpad.net trusty/main Sources                             
Hit http://archive.ubuntu.com trusty-updates/universe i386 Packages           
Hit http://security.ubuntu.com trusty-security/main Translation-en           
Hit http://ppa.launchpad.net trusty/main amd64 Packages                       
Hit http://archive.ubuntu.com trusty-updates/multiverse i386 Packages         
Hit http://security.ubuntu.com trusty-security/multiverse Translation-en     
Hit http://ppa.launchpad.net trusty/main i386 Packages                       
Hit http://archive.ubuntu.com trusty-updates/main Translation-en             
Hit http://security.ubuntu.com trusty-security/restricted Translation-en     
Hit http://ppa.launchpad.net trusty/main Translation-en                       
Hit http://security.ubuntu.com trusty-security/universe Translation-en       
Hit http://archive.ubuntu.com trusty-updates/multiverse Translation-en       
Hit http://ppa.launchpad.net trusty Release.gpg                               
Hit http://archive.ubuntu.com trusty-updates/restricted Translation-en       
Hit http://ppa.launchpad.net trusty Release.gpg                               
Hit http://archive.ubuntu.com trusty-updates/universe Translation-en         
Hit http://ppa.launchpad.net trusty Release                                   
Ign http://repo.steampowered.com precise/steam Translation-en_US             
Hit http://archive.ubuntu.com trusty Release                                 
Hit http://extra.linuxmint.com rebecca/main amd64 Packages                   
Hit http://ppa.launchpad.net trusty Release                                   
Ign http://repo.steampowered.com precise/steam Translation-en                 
Hit http://archive.ubuntu.com trusty/main amd64 Packages                     
Hit http://extra.linuxmint.com rebecca/main i386 Packages                     
Hit http://ppa.launchpad.net trusty/main Sources                             
Hit http://archive.ubuntu.com trusty/restricted amd64 Packages               
Hit http://ppa.launchpad.net trusty/main amd64 Packages                       
Hit http://archive.ubuntu.com trusty/universe amd64 Packages                 
Hit http://ppa.launchpad.net trusty/main i386 Packages                       
Hit http://archive.ubuntu.com trusty/multiverse amd64 Packages               
Hit http://archive.ubuntu.com trusty/main i386 Packages                       
Ign http://extra.linuxmint.com rebecca/main Translation-en_US                 
Hit http://archive.ubuntu.com trusty/restricted i386 Packages                 
Ign http://extra.linuxmint.com rebecca/main Translation-en                   
Ign http://packages.linuxmint.com rebecca/import Translation-en_US           
Hit http://ppa.launchpad.net trusty/main Sources                             
Ign http://packages.linuxmint.com rebecca/import Translation-en               
Hit http://archive.ubuntu.com trusty/universe i386 Packages                   
Ign http://packages.linuxmint.com rebecca/main Translation-en_US             
Hit http://ppa.launchpad.net trusty/main amd64 Packages                       
Ign http://packages.linuxmint.com rebecca/main Translation-en                 
Hit http://archive.ubuntu.com trusty/multiverse i386 Packages                 
Ign http://packages.linuxmint.com rebecca/upstream Translation-en_US         
Ign http://packages.linuxmint.com rebecca/upstream Translation-en             
Hit http://ppa.launchpad.net trusty/main i386 Packages                       
Hit http://archive.ubuntu.com trusty/main Translation-en         
Hit http://archive.ubuntu.com trusty/multiverse Translation-en     
Hit http://archive.ubuntu.com trusty/restricted Translation-en     
Hit http://archive.ubuntu.com trusty/universe Translation-en     
Ign http://ppa.launchpad.net trusty/main Translation-en_US               
Ign http://ppa.launchpad.net trusty/main Translation-en                 
Ign http://ppa.launchpad.net trusty/main Translation-en_US
Ign http://ppa.launchpad.net trusty/main Translation-en
Ign http://archive.ubuntu.com trusty/main Translation-en_US
Ign http://archive.ubuntu.com trusty/multiverse Translation-en_US
Ign http://archive.ubuntu.com trusty/restricted Translation-en_US
Ign http://archive.ubuntu.com trusty/universe Translation-en_US
Reading package lists... Done

And the last sudo apt-get upgrade;


Code:

Reading package lists... Done
Building dependency tree     
Reading state information... Done
Calculating upgrade... Done
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

I hope this works.

So still runs from terminal but not from shortcut or Menu/Games

Thanks for the help!

ondoho 08-08-2016 04:33 PM

Quote:

Originally Posted by TempusT (Post 5588048)
gtk-youtube-viewer results this time:

Code:

~ $ gtk-youtube-viewer
"all" is not exported by the List::Util module
Can't continue after import errors at /usr/bin/gtk-youtube-viewer line 40.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/bin/gtk-youtube-viewer line 40.

I am not sure I'm using "code tags" correctly....

yes, you are using code tags correctly. thanks, it's better to read it like that.
the error message is very weird indeed.
maybe your config file is borked. please try renaming the folder ~/.config/youtube-viewer to sth else, maybe it helps.
or maybe you are missing some dependency, like List::Util? i'm not familiar with perl.

TempusT 08-08-2016 05:45 PM

ondoho: I will try the suggestion when I get home
 
Thanks again for reading/responding.

Title on the last one should have been "posting problem should be fixed" still having the original problem of course. Hope that doesn't mislead anyone.

TempusT 08-08-2016 10:36 PM

Had a few mins. gave the rename a try
 
No go unfortunately, or I should say nothing from menu/sound but it did run in terminal. All it did was recreate the .config file with mplayer as the default player. Yes I installed mplayer before trying this.

Although it did find a playlist of videos (comes up in terminal window) from a url, trying to play a couple returns this error message:

Code:

mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory


So back to the old .config and mpv as the chosen player, which of course still works in terminal but not from menu/sound & video or from the applet down on the panel.

Very strange.

Thanks for the try, I will keep reading and trying as time permits.


All times are GMT -5. The time now is 07:41 AM.