LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-16-2008, 08:27 AM   #1
donquixote1
Member
 
Registered: Aug 2007
Posts: 94

Rep: Reputation: 15
graphic problem in SuSe 11.0


When I start up SuSe 11.0 I get the following message just before entering KDE: "1600x1024 60hz out of range" and nothing starts further on, so I rebooted and entered through FailSafe.
In FailSafe I controlled through Yast2/Sax and my desktop screen has been configured as 1280x1024 60hz, just like before in SuSe 10.1 en SuSe 10.3. I controlled xorg.conf, nothing mentions anything like 1600x1024, nor in any other .conf in /etc/x11/.
My graphic card (also the same since 10.1 and 10.3) is a ATI Radeon RV280 5964 with all correct drivers and configuration.
So I changed it into 1154x864 75hz and everything working perfectly now. But I never had this problem before and I never changed anything into 1600x1024.
My question is: what happened? Where is the mistake, I want to have my normal settings back (1280x1024 60hz) without any problem. Is this a bug perhaps? How to solve this?
 
Old 07-16-2008, 01:12 PM   #2
ronlau9
Senior Member
 
Registered: Dec 2007
Location: In front of my LINUX OR MAC BOX
Distribution: Mandriva 2009 X86_64 suse 11.3 X86_64 Centos X86_64 Debian X86_64 Linux MInt 86_64 OS X
Posts: 2,369

Rep: Reputation: Disabled
What was you,re color depth in suse 10.1 and 10.3 ?
And what was it in suse 11 ?
Are they all the 3 the same ?

all the best
 
Old 07-16-2008, 06:25 PM   #3
donquixote1
Member
 
Registered: Aug 2007
Posts: 94

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by ronlau9 View Post
What was you,re color depth in suse 10.1 and 10.3 ?
And what was it in suse 11 ?
Are they all the 3 the same ?

all the best
They were all the same: 1280 x 1024 60 hz, but only SuSe 11.0 gives this strange problem changing into 1600 x 1024, just before starting KDE, but I did not change anything nor xorg.conf indicates anything like this and nothing has been changed in sax2.
So, how come that something in SuSe sees 1280x1024 60 hz like 1600x1024 60 hz? I think it's a bug somewhere.

That is why I had to change the color depth now to get KDE started. But of course I want to go back to the original one, you may understand.
Thanks for your advice.
All the best
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphic Card(Intel(R) 82915G/GV/910GL Express Chipset) problem with suse 10.2 don_will Linux - Hardware 0 05-02-2007 05:43 PM
Graphic card not detected in SUSE 10 nikola.pasic Linux - Hardware 8 02-16-2006 01:36 PM
Suse 9.3 Boot Graphic Missing crazibri SUSE / openSUSE 1 05-31-2005 02:05 AM
vmware - suse - vmtools for graphic Ingo73 Linux - Software 2 07-21-2004 01:19 PM
SIS651 3D-Graphic not working under Suse 9 Lander-L Linux - Hardware 2 02-26-2004 03:05 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 03:17 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration