LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-09-2005, 07:14 PM   #1
cain_eve
Member
 
Registered: Nov 2004
Posts: 93

Rep: Reputation: 15
gMplayer problem


Hi all,

I have mplayer worked well. But when I use gmplayer, the GUI startup but it can't initializing a play. When I choose a video to play under gmplayer it will show that "Error opening/initializing the selected video_out(-vo) device". and the terminal shows that:
-------------------------------
open: No such device
vo_mga: Couldn't open /dev/mga_vid

Is there any setting I have to do?
I do not have any this kind of problem in redhat9.
I am using slackware now.



Cain_eve
 
Old 04-09-2005, 08:01 PM   #2
kencaz
Senior Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Las Vegas, NV
Distribution: Mandriva Slackware FreeBSD
Posts: 1,468

Rep: Reputation: 48
Does the file play in mplayer? you said your trying to run gmplayer from command line. did you try loading the file there as well.

gmplayer sample.mpg

or maybe try this:

gmplayer -vo xv

KC
 
Old 04-09-2005, 08:55 PM   #3
cain_eve
Member
 
Registered: Nov 2004
Posts: 93

Original Poster
Rep: Reputation: 15
1. every au/video files could play in mplayer
2. gmplayer -vo vx sample.mpg result the same----> I think maybe I do not have Xvid support
3. other parameter like x11 gl gl2 etc... result that no sound
----------------------------------------------------------------------
alsa-init: soundcard set to hw:0,1
alsa-init: playback open error: No such device
Could not open/initialize audio device -> no sound.
Audio: no sound

any idea??

Cain_eve
 
Old 04-09-2005, 10:28 PM   #4
detpenguin
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Location: lost in the midwest...
Distribution: Slackware
Posts: 1,098

Rep: Reputation: 54
open gmplayer, right click on the mplayer screen and choose preferences...from there, click on video, and choose xv X11/Xv

restart and try playing the video again...
 
Old 04-10-2005, 08:03 AM   #5
shadkong
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Guangzhou, China
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 114

Rep: Reputation: 15
This problem also happen to me, how to deal with it?
 
Old 04-11-2005, 07:20 AM   #6
shadkong
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Guangzhou, China
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 114

Rep: Reputation: 15
Today I installed the driver for nVidia, and this problem is solved!
 
Old 04-11-2005, 01:10 PM   #7
cain_eve
Member
 
Registered: Nov 2004
Posts: 93

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Well I am using a IBM laptop and the Videocard is mobility Redaon 7500. I think there is no more driver for it in slackware or any other distros. Just xorg provided driver is enough.
And I think the point is alsa-init assign the device hw 0,1 to x11 mode play. not the default one hw 0,0.
And when I am using x11 gl gl2 there do have graphs but just no sound.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
gmplayer problem kamran_pro Linux - Software 7 09-18-2005 08:15 AM
problem with gmplayer AKAKAK Linux - Software 13 03-04-2005 02:26 PM
GMplayer problem...(Please Help) RoaCh Of DisCor Linux - Software 7 09-21-2004 12:22 PM
problem with gmplayer shdhnd Linux - Software 5 05-12-2004 04:08 PM
gmplayer problem illtbagu Linux - Software 5 02-01-2003 05:49 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 01:45 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration