LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-08-2016, 04:42 PM   #16
awkawaii
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2016
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled

Okay, I installed kmod-nvidia 367.25-1.el6.elrepo and nvidia-x11-drv 367.35-1.el6.elrepo using the
Code:
yum install kmod-nvidia
command after uninstalling the cuda drivers. What should I do next?
 
Old 08-08-2016, 04:43 PM   #17
awkawaii
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2016
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Now when I run nvidia-smi, it gives me:
Quote:
FATAL: Error inserting nvidia (/lib/modules/2.6.32-642.3.1.el6.x86_64/weak-updates/nvidia/nvidia.ko): No such device
NVIDIA-SMI has failed because it couldn't communicate with the NVIDIA driver. Make sure that the latest NVIDIA driver is installed and running.

Last edited by awkawaii; 08-08-2016 at 04:46 PM.
 
Old 08-08-2016, 04:59 PM   #18
zk1234
4MLinux Maintainer
 
Registered: Oct 2010
Location: Poland
Distribution: 4MLinux, Slackware
Posts: 1,149

Rep: Reputation: 211Reputation: 211Reputation: 211
Acoording to NVIDIA specification:
http://www.nvidia.com/download/drive...x/105343/en-us
your card (GeForce GT 640M LE) should be supported.

Are you now using the same computer, which we are trying to configure ?

.
 
Old 08-08-2016, 05:03 PM   #19
awkawaii
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2016
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
yes, I'm using that computer to download and configure.
 
Old 08-08-2016, 05:05 PM   #20
zk1234
4MLinux Maintainer
 
Registered: Oct 2010
Location: Poland
Distribution: 4MLinux, Slackware
Posts: 1,149

Rep: Reputation: 211Reputation: 211Reputation: 211
We must blacklist Intel and tell X.org to use nvidia. Let's start with blacklisting. Post the output of:
Code:
lsmod
 
Old 08-08-2016, 05:21 PM   #21
awkawaii
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2016
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Here's the output for
Quote:
lsmod
:

Quote:
Module Size Used by
fuse 79892 0
rfcomm 71079 4
bbswitch 7444 0
sco 17493 2
bridge 85674 0
bnep 16370 2
l2cap 54306 16 rfcomm,bnep
autofs4 27000 3
8021q 20362 0
garp 7152 1 8021q
stp 2218 2 bridge,garp
llc 5418 3 bridge,garp,stp
cpufreq_ondemand 10544 4
acpi_cpufreq 7763 1
freq_table 4936 2 cpufreq_ondemand,acpi_cpufreq
mperf 1557 1 acpi_cpufreq
ipt_REJECT 2351 2
nf_conntrack_ipv4 9186 2
nf_defrag_ipv4 1483 1 nf_conntrack_ipv4
iptable_filter 2793 1
ip_tables 17831 1 iptable_filter
ip6t_REJECT 4340 2
nf_conntrack_ipv6 7985 2
nf_defrag_ipv6 26468 1 nf_conntrack_ipv6
xt_state 1492 4
nf_conntrack 79537 3 nf_conntrack_ipv4,nf_conntrack_ipv6,xt_state
ip6table_filter 2889 1
ip6_tables 18732 1 ip6table_filter
arc4 1475 2
uinput 8120 0
iwldvm 132488 0
mac80211 703193 1 iwldvm
sony_laptop 32723 0
rtsx_pci_ms 8921 0
memstick 10699 1 rtsx_pci_ms
rtsx_pci_sdmmc 17295 0
mmc_core 85330 1 rtsx_pci_sdmmc
ipv6 336282 45 bridge,ip6t_REJECT,nf_conntrack_ipv6,nf_defrag_ipv6,mac80211
microcode 112205 0
iTCO_wdt 7278 0
iTCO_vendor_support 3056 1 iTCO_wdt
r8169 74333 0
mii 5376 1 r8169
rtsx_pci 33278 2 rtsx_pci_ms,rtsx_pci_sdmmc
iwlwifi 126662 1 iwldvm
cfg80211 698431 3 iwldvm,mac80211,iwlwifi
sg 29318 0
uvcvideo 62688 0
videodev 75708 1 uvcvideo
v4l2_compat_ioctl32 7110 1 videodev
btusb 16915 2
bluetooth 97895 9 rfcomm,sco,bnep,l2cap,btusb
rfkill 19255 5 sony_laptop,cfg80211,bluetooth
joydev 10480 0
serio_raw 4626 0
snd_hda_codec_hdmi 45492 1
snd_hda_codec_realtek 73730 1
lpc_ich 13571 0
mfd_core 1927 2 rtsx_pci,lpc_ich
snd_hda_codec_generic 64356 1 snd_hda_codec_realtek
i2c_i801 12881 0
snd_hda_intel 56602 2
snd_hda_codec 144814 4 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_codec_generic,snd_hda_intel
snd_hwdep 6972 1 snd_hda_codec
snd_seq 60769 0
snd_seq_device 7277 1 snd_seq
snd_pcm 93697 3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_timer 22747 2 snd_seq,snd_pcm
snd 73783 14 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_codec_generic,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep ,snd_seq,snd_seq_device,snd_pcm,snd_timer
soundcore 7958 2 snd_hda_codec,snd
snd_page_alloc 8856 2 snd_hda_intel,snd_pcm
shpchp 29130 0
nvidia_drm 1150 0
ext4 379655 1
jbd2 93252 1 ext4
mbcache 8193 1 ext4
sr_mod 15049 0
cdrom 39085 1 sr_mod
sd_mod 37158 2
crc_t10dif 1209 1 sd_mod
ahci 43154 1
xhci_hcd 181217 0
wmi 6287 0
i915 1255694 2
drm_kms_helper 127219 1 i915
drm 362893 4 i915,drm_kms_helper
i2c_algo_bit 5711 1 i915
i2c_core 29132 6 videodev,i2c_i801,i915,drm_kms_helper,drm,i2c_algo_bit
video 21654 1 i915
output 2409 1 video
dm_mirror 14864 0
dm_region_hash 12085 1 dm_mirror
dm_log 9930 2 dm_mirror,dm_region_hash
dm_mod 102467 2 dm_mirror,dm_log
 
Old 08-08-2016, 05:28 PM   #22
zk1234
4MLinux Maintainer
 
Registered: Oct 2010
Location: Poland
Distribution: 4MLinux, Slackware
Posts: 1,149

Rep: Reputation: 211Reputation: 211Reputation: 211
Add the following line to the /etc/modprobe.d/blacklist.conf

Code:
blacklist i915
Do not quit X now!
Tell me when you're done.
 
Old 08-08-2016, 05:31 PM   #23
awkawaii
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2016
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Done. What should I do next?
 
Old 08-08-2016, 05:36 PM   #24
zk1234
4MLinux Maintainer
 
Registered: Oct 2010
Location: Poland
Distribution: 4MLinux, Slackware
Posts: 1,149

Rep: Reputation: 211Reputation: 211Reputation: 211
Quote:
Originally Posted by awkawaii View Post
Done. What should I do next?
Tell the X.org server to use nvidia by creating a new file:
Code:
touch /usr/share/X11/xorg.conf.d/20-driver.conf
and editing it as follows:
Code:
Section "Device"
  Identifier "nvidia.driver"
  Driver "nvidia"
EndSection
Do not quit X now!
Tell me when you're done.
 
Old 08-08-2016, 05:39 PM   #25
awkawaii
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2016
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Done. What's next?
 
Old 08-08-2016, 05:50 PM   #26
zk1234
4MLinux Maintainer
 
Registered: Oct 2010
Location: Poland
Distribution: 4MLinux, Slackware
Posts: 1,149

Rep: Reputation: 211Reputation: 211Reputation: 211
Quote:
Originally Posted by awkawaii View Post
Done. What's next?
If something goes wrong you will have no X. To restore Intel you must remove /usr/share/X11/xorg.conf.d/20-driver.conf, remove "blacklist i915" from the /etc/modprobe.d/blacklist.conf file, and reboot. You can make use of the "mc" command (simple file manager, which works without X; use F4 button to edit files). Make sure that you have it installed (if not, use of yum to install it).

When you are ready, you can reboot your machine.

.
 
Old 08-08-2016, 05:57 PM   #27
awkawaii
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2016
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
After rebooting, it went to a black screen with a blinking cursor in the upper left corner of the screen. I did what you said and removed /usr/share/X11/xorg.conf.d/20-driver.conf and removed "blacklist i915" from the file and rebooted, and then the X was back up.
Is there any other alternative at this point?
 
Old 08-08-2016, 06:02 PM   #28
zk1234
4MLinux Maintainer
 
Registered: Oct 2010
Location: Poland
Distribution: 4MLinux, Slackware
Posts: 1,149

Rep: Reputation: 211Reputation: 211Reputation: 211
Post your /var/log/Xorg.0.log.old.
 
Old 08-08-2016, 06:07 PM   #29
awkawaii
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2016
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Here's the /var/log/Xorg.0.log.old file:

Quote:
[ 35.064]
X.Org X Server 1.17.4
Release Date: 2015-10-28
[ 35.064] X Protocol Version 11, Revision 0
[ 35.064] Build Operating System: worker1 2.6.32-573.18.1.el6.x86_64
[ 35.064] Current Operating System: Linux CentOS 2.6.32-642.3.1.el6.x86_64 #1 SMP Tue Jul 12 18:30:56 UTC 2016 x86_64
[ 35.066] Kernel command line: ro root=UUID=8187b1b1-6f4b-4c75-8783-823a8911dfcb rd_NO_LUKS rd_NO_LVM LANG=en_US.UTF-8 rd_NO_MD SYSFONT=latarcyrheb-sun16 KEYBOARDTYPE=pc KEYTABLE=us rd_NO_DM rhgb quiet crashkernel=129M@0M nouveau.modeset=0 rd.driver.blacklist=nouveau video=vesaff vga=normal rdblacklist=nouveau
[ 35.066] Build Date: 12 July 2016 04:55:13PM
[ 35.066] Build ID: xorg-x11-server 1.17.4-9.5.el6.centos
[ 35.066] Current version of pixman: 0.32.8
[ 35.066] Before reporting problems, check http://wiki.centos.org/Documentation
to make sure that you have the latest version.
[ 35.066] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[ 35.067] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Aug 8 07:52:54 2016
[ 35.210] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[ 35.256] (==) No Layout section. Using the first Screen section.
[ 35.256] (==) No screen section available. Using defaults.
[ 35.256] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
[ 35.256] (**) | |-->Monitor "<default monitor>"
[ 35.278] (==) No device specified for screen "Default Screen Section".
Using the first device section listed.
[ 35.278] (**) | |-->Device "nvidia.driver"
[ 35.278] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".
Using a default monitor configuration.
[ 35.278] (==) Automatically adding devices
[ 35.278] (==) Automatically enabling devices
[ 35.278] (==) Not automatically adding GPU devices
[ 35.278] (==) Max clients allowed: 256, resource mask: 0x1fffff
[ 35.278] (==) FontPath set to:
catalogue:/etc/X11/fontpath.d,
built-ins
[ 35.278] (==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
[ 35.278] (II) The server relies on HAL to provide the list of input devices.
If no devices become available, reconfigure HAL or disable AutoAddDevices.
[ 35.291] (II) Loader magic: 0x7fad5dc36020
[ 35.291] (II) Module ABI versions:
[ 35.291] X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[ 35.291] X.Org Video Driver: 19.0
[ 35.291] X.Org XInput driver : 21.0
[ 35.291] X.Org Server Extension : 9.0
[ 35.309] (--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:0166:104d:909a rev 9, Mem @ 0xb9000000/4194304, 0xc0000000/268435456, I/O @ 0x00007000/64, BIOS @ 0x????????/131072
[ 35.310] (II) LoadModule: "glx"
[ 35.366] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
[ 35.366] (EE) Failed to load /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so: /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so: cannot open shared object file: No such file or directory
[ 35.366] (II) UnloadModule: "glx"
[ 35.366] (II) Unloading glx
[ 35.366] (EE) Failed to load module "glx" (loader failed, 7)
[ 35.366] (II) LoadModule: "nvidia"
[ 35.417] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[ 35.501] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[ 35.501] compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[ 35.501] Module class: X.Org Video Driver
[ 35.512] (II) NVIDIA dlloader X Driver 367.35 Mon Jul 11 22:14:48 PDT 2016
[ 35.512] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[ 35.512] (++) using VT number 1

[ 35.516] (EE) No devices detected.
[ 35.516] (EE)
Fatal server error:
[ 35.516] (EE) no screens found(EE)
[ 35.516] (EE)
Please consult the CentOS support
at http://wiki.centos.org/Documentation
for help.
[ 35.516] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[ 35.516] (EE)
 
Old 08-08-2016, 06:27 PM   #30
zk1234
4MLinux Maintainer
 
Registered: Oct 2010
Location: Poland
Distribution: 4MLinux, Slackware
Posts: 1,149

Rep: Reputation: 211Reputation: 211Reputation: 211
Have a look here:
https://mintguide.org/video/508-easi...dia-intel.html
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Couldn't get an RGB" Error trying to run glxgears freakTux Slackware 3 02-15-2014 09:26 AM
Problems with nvidia drivers in 12.2 - glxinfo "couldn't find RGB GLX visual" yossarian42 SUSE / openSUSE 7 01-27-2013 08:50 PM
glxinfo "couldn't find rgb glx visual or fbconfig" on nvidia drivers MikeyCarter Linux - Software 3 10-13-2009 09:15 AM
glxgears: Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual. koodoo Linux - Newbie 10 08-15-2008 11:06 PM
glxgears gets an rgb error ldin Slackware 5 03-17-2004 09:38 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 03:17 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration