LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-11-2013, 12:01 PM   #1
Eduardo Mena
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2011
Posts: 17

Rep: Reputation: Disabled
Gentoo does not accept any command.


Hello List,

I have a server Linux 2.6.20-gentoo-r8 x86_64 AMD Athlon(tm) with two hard drives. I cannot log in to set up two network cards or execute any command.

This server has been having problems with the hard drives and the onboard eth0. I changed the two hard drives, I disabled the onboard eth0 in setup and I installed a new network card. Using clonezilla I restored the image in the new hard drive and after that the server starts normally. The problem is that after typing root and password in the login (it works in text mode) I cannot run any command. The time I write something, immediately makes a logout and I have to re-write root and password. The server accepts only the <enter> and the up arrow keys. When I click the up arrow I can see the last commands executed (of course made before making the image) and after <enter> the command is executed.

I tested as a single-user, but the problem continues. This is very rare and I have the doubt that this problem existed before making the image. I always connected the server from my workstation using ssh. I have done a ping to new eth0 from another computer and it responds well. When I try to connect with ssh it not allow me to enter, it displays the message "ssh: connect to host xxxx port 22: Connection refused", so I want to modify the parameters of network cards, but unfortunately I cannot do it.

Thank you for your help.

Eduardo
 
Old 07-11-2013, 12:59 PM   #2
szboardstretcher
Senior Member
 
Registered: Aug 2006
Location: Detroit, MI
Distribution: GNU/Linux systemd
Posts: 4,237

Rep: Reputation: 1653Reputation: 1653Reputation: 1653Reputation: 1653Reputation: 1653Reputation: 1653Reputation: 1653Reputation: 1653Reputation: 1653Reputation: 1653Reputation: 1653
first thought is corrupt aliases, maybe try:

/bin/ls

and see if it works?
 
Old 07-11-2013, 02:59 PM   #3
Eduardo Mena
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2011
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks for your answer.

When I am typing the first character '/', the server makes a logout of root.

E.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying to get a script to accept a command line argument gmccammon Linux - Newbie 1 06-24-2007 10:51 PM
How do I make a command accept regular expressions AwesomeMachine Linux - Newbie 3 06-01-2007 10:09 AM
script for a command that won't accept wildcard value hemp4fuel Programming 4 05-24-2004 06:30 AM
App install will not accept ./configure or Make command kwunderlich Linux - Newbie 3 01-02-2004 10:44 AM
Hping install will not accept the Make command kwunderlich Linux - Software 0 12-31-2003 12:15 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 01:31 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration