LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-16-2002, 07:25 PM   #1
chr15t0
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: London
Distribution: Slackware
Posts: 201

Rep: Reputation: 30
Gabber barfs on install


I know this is an ugly post, but I'm going mad trying to fix this. When running $ make to build Gabber, the following error occurs. I think that it might be because there are missing gal-devel headers. Anyway, I can see some libgal libraries in /usr/local/lib, and I have cp'd them to /usr/lib so that gnome-config can find them.. (yukky hacky-ness!). But now I'm really stuck..

here's the make output:

make[2]: Entering directory `/home/chris/downloads/gabber/gabber-0.8.7/src'
source='GabberUtility.cc' object='GabberUtility.o' libtool=no \
depfile='.deps/GabberUtility.Po' tmpdepfile='.deps/GabberUtility.TPo' \
depmode=gcc3 /bin/sh ../depcomp \
g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I.. -I.. -I../jabberoo/libjudo/src/expat -I../jabberoo/libjudo/src -I../jabberoo/include -I/usr/include/gnome-xml -I/usr/include -DNEED_GNOMESUPPORT_H -I/usr/lib/gnome-libs/include -I/usr/include/gtk-1.2 -I/usr/include/glib-1.2 -I/usr/lib/glib/include -I/usr/X11R6/include -I/usr/local/lib/gtkmm/include -I/usr/local/lib/gnomemm/include -I/usr/local/include -I/usr/local/lib/sigc++-1.0/include -I/usr/local/include/sigc++-1.0 -I/usr/local/include/gnome-1.0 -I/usr/include/freetype2 -DUNICODE_USE_SYSTEM_ICONV -I/usr/include/xmms -I/usr/include/gtk-1.2 -I/usr/include/glib-1.2 -I/usr/lib/glib/include -I/usr/X11R6/include -DWITH_SSL -DG_LOG_DOMAIN=\"Gabber\" -DGNOMELOCALEDIR=\""/usr/local/share/locale"\" -DDATADIR=\"/usr/local/share\" -I../intl -I/usr/include/gtk-1.2 -I/usr/include/glib-1.2 -I/usr/lib/glib/include -I/usr/X11R6/include -g -O2 -Wall -Wno-unused -s -c -o GabberUtility.o `test -f GabberUtility.cc || echo './'`GabberUtility.cc
GabberUtility.cc: In function `string GabberUtil::toUTF8 (const string
&)':
GabberUtility.cc:131: `e_utf8_from_locale_string' undeclared (first use
this function)
GabberUtility.cc:131: (Each undeclared identifier is reported only once
for each function it appears in.)
GabberUtility.cc: In function `string GabberUtil::fromUTF8 (const
string &)':
GabberUtility.cc:154: `e_utf8_to_locale_string' undeclared (first use
this function)
make[2]: *** [GabberUtility.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/chris/downloads/gabber/gabber-0.8.7/src'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/chris/downloads/gabber/gabber-0.8.7'
make: *** [all] Error 2

any help would really be appreciated

Best regards,
Christo
 
Old 06-17-2002, 11:39 AM   #2
raven
Member
 
Registered: Dec 2001
Location: Basel, Switzerland
Distribution: ubuntu
Posts: 297

Rep: Reputation: 31
try to explicitly include the libs.

run configure again with:

CPPFLAGS="-L<Path/to/gal/libs>" configure

hope this helps

greetz

raven
 
Old 06-17-2002, 11:51 AM   #3
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1975Reputation: 1975Reputation: 1975Reputation: 1975Reputation: 1975Reputation: 1975Reputation: 1975Reputation: 1975Reputation: 1975Reputation: 1975Reputation: 1975
alteratively try using Gaim. i used to use gabber, but found the network so utterly unreliable. you should be able to use all the accounts you want on Gaim just the same, i switched over a while back, and wouldn't go back to gabber now.
 
Old 06-18-2002, 08:15 PM   #4
chr15t0
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: London
Distribution: Slackware
Posts: 201

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Well I have just tried out Gaim and I like it.. It manages all my accounts without any complaints and the Gnome UI seems as familiar and lightweight as ever.

thanks, Chris,
Chris !
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
make install does not install daemons (clamd snortd). Is this a feature of tarball? Emmanuel_uk Linux - Newbie 3 11-15-2005 02:29 AM
Error: Unable to boot /install/2.6/linux when starting Etch Install BuckRogers01 Debian 4 08-06-2005 07:40 PM
How do I re-install an operatingsystem? Corrupted install. Yast wont load. URGENT.thx CrewXp SUSE / openSUSE 5 05-09-2005 01:07 AM
Question re: Setting Gabber defaults Seventh Linux - Software 0 01-06-2004 08:28 AM
Gabber 0.8.8 install problem: Gtkmm not recognized invictus Linux - Software 0 06-28-2003 12:42 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 02:56 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration