LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-13-2008, 11:39 AM   #1
shariefbe
Member
 
Registered: Aug 2008
Location: Tiruchirappalli, India
Distribution: UBUNTU 11.04
Posts: 368

Rep: Reputation: 31
"FATAL: Module not found error" using modprobe


Hello,
i have an problem with modprobe command...i compiled the usbcore module and inserted using "insmod" command...and its working..when i see "lsmod" its in that list...but when i insert this module using "modprobe" i am getting the FATAL error....that is

root@sharief-desktop:/home/sharief/Desktop/drivers/core# modprobe usbcore.ko
FATAL: Module usbcore.ko not found.

i dont know whats the error...can anyone help me...
 
Old 12-13-2008, 12:02 PM   #2
tredegar
LQ 5k Club
 
Registered: May 2003
Location: London, UK
Distribution: Debian "Testing"
Posts: 6,110

Rep: Reputation: 412Reputation: 412Reputation: 412Reputation: 412Reputation: 412
Try modprobe usbcore
(no ".ko" extension)
 
Old 12-13-2008, 09:19 PM   #3
shariefbe
Member
 
Registered: Aug 2008
Location: Tiruchirappalli, India
Distribution: UBUNTU 11.04
Posts: 368

Original Poster
Rep: Reputation: 31
yes...getting the same error...see

root@sharief-desktop:/home/sharief/Desktop/drivers/core# modprobe usbcore
FATAL: Module usbcore not found.
 
Old 12-14-2008, 09:22 AM   #4
shariefbe
Member
 
Registered: Aug 2008
Location: Tiruchirappalli, India
Distribution: UBUNTU 11.04
Posts: 368

Original Poster
Rep: Reputation: 31
i disabled that module while compiling the kernel.....now i am trying to install manually...this is for college project...please help me
 
Old 12-14-2008, 10:47 AM   #5
tredegar
LQ 5k Club
 
Registered: May 2003
Location: London, UK
Distribution: Debian "Testing"
Posts: 6,110

Rep: Reputation: 412Reputation: 412Reputation: 412Reputation: 412Reputation: 412
From your post #1:
Quote:
when i see "lsmod" its in that list
Then the module is loaded. There is nothing else to do.

From your post #4:
Quote:
i disabled that module while compiling the kernel.....now i am trying to install manually
Recompile the kernel, and this time, mark usbcore to be loadable as a module.
 
Old 12-14-2008, 11:27 PM   #6
shariefbe
Member
 
Registered: Aug 2008
Location: Tiruchirappalli, India
Distribution: UBUNTU 11.04
Posts: 368

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Actually when i insert using "insmod" its working...and its in "lsmod" too...but when i insert using "modprobe" its not working and showing the above error message....

yes i know to recompile the kernel with that module active....but i want to insert manually...
 
Old 12-15-2008, 07:53 AM   #7
shariefbe
Member
 
Registered: Aug 2008
Location: Tiruchirappalli, India
Distribution: UBUNTU 11.04
Posts: 368

Original Poster
Rep: Reputation: 31
when i insert the "usbcore module using insmod its installed...but my usb port is not working....thats why i used to do with "modprobe"....can anyone help me
 
Old 12-17-2008, 07:51 AM   #8
shariefbe
Member
 
Registered: Aug 2008
Location: Tiruchirappalli, India
Distribution: UBUNTU 11.04
Posts: 368

Original Poster
Rep: Reputation: 31
now my "mobprobe usbcore" is working...usbcore is installed in my modules list...even though my usb port are not working...can anyone yell me what to do...and how to do?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"FATAL: Module not found error" using modprobe naveen_highlander Linux - Newbie 8 05-07-2013 03:30 AM
"Fatal Error; Module ndiswrapper not found" installing WUSB300N card markackerman8@gmail. Linux - Newbie 1 07-13-2008 11:52 AM
"FATAL: Module ndiswrapper not found" walterbyrd Debian 9 01-05-2008 02:36 PM
Fatal "modprobe" error with nvidia drivers in Gentoo Penguin of Wonder Linux - Hardware 11 01-11-2006 05:16 PM
ADSL modem and "FATAL: module usbcore not found" popero Linux - Hardware 4 06-04-2004 08:59 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 10:42 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration