LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-19-2008, 05:09 AM   #1
steste
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: N Ireland
Distribution: Ubuntu - well trying to!
Posts: 31

Rep: Reputation: 15
Evolution crashing when pressing any button!


Hi,

Running evolotuon against a MS Exchange server. Evolution boots up fine and retrieves my mail ok however when I click on "New", "Reply", "Forward" etc it crashes every time.

I get the following error messages in the console:

Quote:
(evolution:4616): libebook-WARNING **: e_book_construct: Could not obtain a handle to the Personal Addressbook Server with IID `OAFIID:GNOME_Evolution_DataServer_BookFactory:1.2'


(evolution:4616): libebook-WARNING **: e_book_construct: Could not obtain a handle to the Personal Addressbook Server with IID `OAFIID:GNOME_Evolution_DataServer_BookFactory:1.2'


(evolution:4616): libglade-WARNING **: could not find glade file '/usr/share/evolution-data-server-1.12/glade/e-name-selector-dialog.glade'

(evolution:4616): libglade-CRITICAL **: glade_xml_get_widget: assertion `self != NULL' failed

(evolution:4616): e-data-server-ui-WARNING **: ENameSelectorDialog can't load Glade interface!

(evolution:4616): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed
67e67d91-3b4a-bbb4-07dc4b34-354a4de9 is dumped

(bug-buddy:4741): libebook-WARNING **: e_book_construct: Could not obtain a handle to the Personal Addressbook Server with IID `OAFIID:GNOME_Evolution_DataServer_BookFactory:1.2'
Any ideas? I've tried deleteing my .evolution directory in home and starting from scratch but his problem persists. any help is appreciated.

Last edited by steste; 06-19-2008 at 05:13 AM.
 
Old 06-22-2008, 05:57 AM   #2
Pearlseattle
Member
 
Registered: Aug 2007
Location: Zurich, Switzerland
Distribution: Gentoo
Posts: 995

Rep: Reputation: 128Reputation: 128
Hi
What about these errors mentioning glade? Did you try to re-install first libglade and/or libglademm (if you have these packages - I'm using another distribution) and afterwards re-install evolution?
I am using Evolution but until now I never came across this problem.
 
  


Reply

Tags
evolution


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
send/receive button greyed out in Evolution drum Slackware - Installation 2 04-15-2008 03:37 AM
How do I back up my certificates in Evolution? When the Backup button is unclickable! LibidoErgoSum Linux - Desktop 1 09-09-2006 04:15 PM
Mutlipe text/button form, one submit button bappreacher Programming 8 06-27-2006 09:07 AM
make thumb button/third button double-click taboom Linux - Hardware 0 03-20-2006 03:39 PM
Vector 5.1 SOHO. Start button/K button, Sound card suseforge VectorLinux 0 01-30-2006 01:14 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 02:13 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration