LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-29-2007, 10:12 AM   #1
Tillus
Member
 
Registered: Dec 2004
Posts: 55

Rep: Reputation: 15
Error in MPlayer with video out. Can't find codec-dir.


I just installed MPlayer and I kepp getting "Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device". First I thought it was the codecs, so I started to download some. And that's another problem, I can't find the codecs folder for MPlayer.First the codec manual said the path would be /usr/local/lib/codecs/, but it doesn't exist, so now I don't know. If anyone could help me fix this I would be so greatful.

I'm on a Compaq PIII
with MPlayer (came with the installation)
under Etch
256 MB

Thanks!
Tell me if I forgot anything.
 
Old 08-29-2007, 10:33 AM   #2
druuna
LQ Veteran
 
Registered: Sep 2003
Posts: 10,532
Blog Entries: 7

Rep: Reputation: 2402Reputation: 2402Reputation: 2402Reputation: 2402Reputation: 2402Reputation: 2402Reputation: 2402Reputation: 2402Reputation: 2402Reputation: 2402Reputation: 2402
Hi,

Depending on your mplayer version they could be located elsewhere, try: /usr/lib/mplayer/codecs

Hope this helps.
 
Old 08-29-2007, 10:55 AM   #3
Tillus
Member
 
Registered: Dec 2004
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Doesn't exist, but thanks anyway. I can't find out what version it is, but it was sownloaded with Debian 4.0. I tried the About MPlayer, but it didn't say anything. Also, I see that it's not possible to select video drivers and configure them.

Acording to Synaptic it's 1.0~rc1-12etch1.

Last edited by Tillus; 08-29-2007 at 11:08 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mplayer codec rv40 plays rmvb video, but no sound... sirpelidor Linux - Software 5 12-04-2008 06:12 PM
[SOLVED] MPlayer: Cannot find codec for audio format 0x6B6F6F63. Ynot Irucrem Linux - Software 4 12-17-2006 05:31 AM
Playing WMV in Mplayer gives codec error acidblue Fedora 2 03-05-2006 12:33 PM
MPlayer unable to find appropriate audio codec for avi file hbbtstar Linux - Software 1 05-23-2005 04:51 PM
MPlayer cannot find audio codec seagreen Linux - Software 3 02-21-2005 04:09 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 06:32 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration