LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-24-2006, 09:07 AM   #1
lbdgwgt
Member
 
Registered: Aug 2006
Distribution: Ubuntu
Posts: 87

Rep: Reputation: 15
error during startx X11R6.7: Duplicate symbol BitOrderInvert


Hi all,

so from my previous thread, i manage to compile X11R6.7.0 and install to my CF card.

then based on BLFS guide, i run the self configuration:
Code:
Xorg -configure
configure the xorg.conf.new for setting the screen, kbd, and mouse. then make the .xinitrc file:
Code:
xterm -g 80x40+0+0 &
xclock -g 100x100-0+0 &
twm
but as i run startx, error occured:
Code:
Duplicate symbol BitOrderInvert in /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libfreetype.a:ftmodule.o
Also defined in (built-in)

Fatal server error:
Module load failure
But if i go change the part of xorg.conf, under the Section "Module", comment the lin:
Code:
Load "freetype"
then it works. so how do i overcome this problem with libfreetype actually?
i tried google it but almost nothing.

what is the effect if i ignore this error and leave the comment line? i haven't explored very much with the setting of GUI, but until now it is quite fine.

thanks for the help for the newbee
 
Old 12-04-2006, 08:44 AM   #2
lbdgwgt
Member
 
Registered: Aug 2006
Distribution: Ubuntu
Posts: 87

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Hello all,

i still have the same problem. i have tried some other configureation of the host.def file but all lead to the same error.

I tried google but nothing, some guys had similar/same problem, but no solution.

But the i tried to go on, tried to install IceWM, it works fine.
is it maybe ok? because what the error says: Also defined in (built-in)
so maybe the ftmodule is built in inside the Xserver so when the libfreetype module loaded, error occured?

any comments and opinion are really appriciated.

Last edited by lbdgwgt; 12-04-2006 at 08:50 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11.2.0.so.0: undefined symbol:... IamI Slackware 17 02-29-2008 11:10 AM
./firefox-bin: symbol lookup error: /usr/lib/libpango-1.0.so.0: undefined symbol: g_s cb8100 Slackware 3 10-05-2006 10:55 AM
Error installing X11R6-8.2 on Redhat 7 nupur Linux - Newbie 9 10-07-2005 07:05 PM
snort failed: snort: symbol lookup error: undefined symbol: usmAES192PrivProtocol Emmanuel_uk Linux - Security 1 07-10-2005 10:29 AM
xfree module load error (duplicate symbol) raven Linux - Software 4 01-20-2005 05:09 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 08:01 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration