LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-11-2001, 11:07 AM   #1
noggin
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2001
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Angry Error 0x10 loading Linux on dual boot with W2K


I have a dual-hard drive system running W2K as my primary OS. I installed Redhat Linux 7.0 with no problems, until trying to load it.

I put LILO on the Linux root partition, as specified in the docs, and used a boot disk to load it. The LILO screen comes up, with the standard prompt. After I type "linux", it starts to load.

It gets to "Linux..............."
and then stops and says
"error 0x10"
and then goes back to the prompt.

I've reinstalled 4 times now, and used different boot floppies.

Any help?
Cheers,
Brett
 
Old 07-12-2001, 09:08 AM   #2
cinnix
Member
 
Registered: Jun 2001
Location: Northern Ohio
Distribution: RedHat, Engarde and LFS
Posts: 237

Rep: Reputation: 30
According to my documentation....

0x10 = CRC error. Media error, try rerunning the map installer.

If you are trying to boot off of your floppy, I would sugest that you have actually had 4 four bad floppies or your floppy drive is going bad.

Usually if you get LILO to load completely, then you have a good LILO installation. Problems after that are usually media problems
 
Old 07-12-2001, 09:37 AM   #3
noggin
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2001
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Unhappy

Well, a funny thing happened on the way to rebooting my computer.........


It didn't. It couldn't. Not even past the RAM check. It gets about a quarter of the way through the RAM and then just freezes. This is not good.

I don't think this is the installations fault, since the problem seems to be a hardware/bios level. Luckily, Dell support is coming today to give me a new motherboard.....

Anyway, one of the other errors I got was
Error 0x40
which I'm guessing is another media error. If that's the case, I'll look into using a different floppy drive.

However, that will have to wait until my new motherboard arrives.......

Cheers,
Brett
 
Old 07-12-2001, 11:58 PM   #4
cinnix
Member
 
Registered: Jun 2001
Location: Northern Ohio
Distribution: RedHat, Engarde and LFS
Posts: 237

Rep: Reputation: 30
It seems to me that most of the #x## errors that come out of lilo when booting your computer are related to media problems. If there is a problem with lilo you may only get LI or LIL when it is loading. But since your motherboard died, that might have been the problem all along.
 
Old 12-25-2004, 10:04 AM   #5
Pl33b0rst3l
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Location: Haarlem, The Netherlands
Distribution: Red Hat
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
I have the same problem..
When I try to start linux without boot diskette i only get LI
With diskette LILO is starting.. but when i start linux i get
error 0x10.. HELP!!!
------------------------------
edit:
Ok i reinstalled linux and with the floppy disk i can get lilo to work
but without it keeps on saying LI
im trying to fix my /etc/lilo.conf

Last edited by Pl33b0rst3l; 12-27-2004 at 06:27 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
loading ramdisk error 0x10 mediolanum Linux - General 2 06-08-2005 04:17 AM
accessing linux on W2K-RH9 dual boot romanski Linux - Newbie 2 03-18-2005 04:27 AM
Error loading operating system for dual boot jtsai256 Linux - Hardware 4 09-12-2004 07:15 AM
Linux Boot Floppy Went Bad on W2K-Linux Dual Boot rzward Linux - General 2 01-15-2003 10:52 AM
Why can't I dual boot Linux with W2k using NT loader jackflamer Linux - General 6 03-15-2002 03:33 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 05:28 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration