LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-09-2004, 08:59 AM   #1
santner
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 29

Rep: Reputation: 15
dvgrab - raw 1394 error


I have a new computer that I am trying to do some video capture on from a digital camcorder. I am using dvgrab, however every time I try to capture some video I receive this error:

Code:
raw1394 - failed to get handle: No such file or directory.
So I checked to see which modules I have loaded:

Code:
lsmod | grep 1394
raw1394                24492  0
dv1394                 17196  0
eth1394                17000  0
ohci1394               30788  1 dv1394
ieee1394              292056  4 raw1394,dv1394,eth1394,ohci1394
It appears that everything that should be loaded is, although it seems that on an old system that I had I also had:

Code:
/dev/raw1394
but I don't seem to have that now. I am using Mandrake 10.1 Community.

HELP?!?!
 
Old 12-10-2004, 08:41 AM   #2
santner
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 29

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Found the answer for anyone interested:

mknod -m 666 /dev/raw1394 c 171 0
 
Old 12-21-2004, 10:09 AM   #3
teledyn
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Location: Sauble Beach, Ontario, Canada
Distribution: Mandriva/Mandrake, RedHat, Debian, Ubuntu, Gentoo, Morphix, Knoppix, Peanut
Posts: 21

Rep: Reputation: 15
dvgrab still doesn't, but kino does

Making the device did let dvgrab run, but the AVI files it creates are all junk -- xine just skips the lot of them (using format dv2)

Code:
dvgrab --autosplit --frames 7200 --format dv2
is writing 124k files every second or so, instead of much larger 4-minute files; I get the same behaviour if I omit the --frames. and just to confirm, I have the 1394 device registered as

Code:
crw-rw-rw-  1 root root 171, 0 Dec 21 09:27 /dev/raw1394
and there is no /dev/ieee1394 directory, although I do have all the devices listed in the /sbin/lsmod and /sys/bus/ieee1394/drivers seems to contain correct information.

Also, I'm still investigating, but although Kino does capture raw digital video, the audio channel was junk.

all of this worked just fine with Mandrake 9.2, same camera, same cables.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dvgrab error gazza Mandriva 0 08-01-2005 02:44 PM
Networking Usign 1394 (IP over 1394) sapna Programming 2 04-06-2005 07:54 AM
assigning raw devices: error when going to init3 GlennsPref Mandriva 1 11-25-2004 10:03 PM
Raw socket creation error (IPPROTO_IP not supported) linfreak Linux - Networking 1 06-17-2004 11:53 AM
error 23 - non raw file??? pbharris Linux - General 2 05-23-2002 01:20 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 02:37 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration