LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-17-2015, 01:33 AM   #1
astrohog99
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2013
Posts: 4

Rep: Reputation: Disabled
dual boot no longer working after replacing video card


Hello,
My problems started when my Geforce 8800 card suddenly stopped working. After replacing it with another card I found that the grub dual boot message was gone and that I could only boot into Windows 7.The option to boot into LInux was no longer available.
The mmother board is an Asus P5Q Pro.I have 3 HD's, two which are SATA drives one of which has the Windows 7 OS. The third HD is an IDE drive which has the linux OS on it. This drive is setup with the Marvell controller which comes with the Asus motherboard.
My problem is that I cannot access the IDE HD. It does not show up anywhere including the bios.Ihve tried a number of Grub repair progs with no success. I believe that the problem is with the MBR but I do not have the expertise to try a fix. The Marvell controller shows up in the bios as fully operational and I reinstalled the driver.
Any ideas anyone?
Thanks.

Dave G.
 
Old 05-17-2015, 01:45 AM   #2
EDDY1
LQ Addict
 
Registered: Mar 2010
Location: Oakland,Ca
Distribution: wins7, Debian wheezy
Posts: 6,841

Rep: Reputation: 649Reputation: 649Reputation: 649Reputation: 649Reputation: 649Reputation: 649
On my asus board I had that problem I think it was the settings on the first tab of the bios. I think it was the ahci settings I think I ahd to enable ahci+ide.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dual GPU video card switches DVI ports during boot up sequence SimDude Linux - Newbie 2 05-02-2011 07:16 PM
sound card not working on dual boot after booting into linux linuxmandrake Linux - Hardware 3 01-07-2010 07:21 PM
But that's NOT supposed to work! (replacing video-card) Bernard Swiss Linux - General 5 12-03-2007 10:50 PM
Dual boot, did I break my BIOS or wreck my video card? faberoo Linux - Newbie 17 11-05-2007 05:41 AM
Ubuntu/XP Dual Boot RAID 0 + ATI video card nicepen Linux - Software 2 07-07-2007 09:51 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 12:26 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration