LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-14-2009, 08:39 AM   #1
DragonM15
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: USA
Distribution: Slackware (Multiple Versions)
Posts: 455

Rep: Reputation: 31
Dragging and dropping causes 100% cpu spike?


Alrighty, I have never seen this before. I am using xfce on Slackware 12.2.

I open up a thunar window, drag a file to a folder in that same thunar window, and the cpu spikes to 100%, top shows thunar is the hog.

I open xfrun4 window (right-click and click Run Program...), and type "firefox l" as if I am going to linuxquestions.org, and because google was my last firefox entry it will sit there and spike the cpu while it thinks about getting rid of google and putting in an l... top shows xfrun4 as the hog.

Once I get into firefox, i find a page I would like to bookmark, so I drag my address bar to the bookmark toolbar... That was a bad idea, because now firefox-bin is the system hog.

Any ideas on what could possibly be the culprit?

Thanks
 
Old 01-15-2009, 01:08 AM   #2
SqdnGuns
Senior Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Pensacola, FL
Distribution: Slackware64 Current & Arch
Posts: 1,092

Rep: Reputation: 174Reputation: 174
Do you see gaminrc hogging up CPU as well?
 
Old 01-16-2009, 12:54 AM   #3
DragonM15
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: USA
Distribution: Slackware (Multiple Versions)
Posts: 455

Original Poster
Rep: Reputation: 31
i have gamin installed, but there is no processes running with that name (gamin or gaminrc).
 
Old 01-22-2009, 12:36 PM   #4
DragonM15
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: USA
Distribution: Slackware (Multiple Versions)
Posts: 455

Original Poster
Rep: Reputation: 31
I would like to add that the problem is not DMA related, because DMA is enabled on my hard drive, and when this happens there usually is next to none disk usage shown via gkrellm.

Thanks
 
Old 01-22-2009, 12:37 PM   #5
DragonM15
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: USA
Distribution: Slackware (Multiple Versions)
Posts: 455

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Sorry for the duplicate post, I cant delete it.

Last edited by DragonM15; 01-22-2009 at 12:40 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help.About cpu 100% antlers Slackware 6 04-27-2008 03:41 AM
100% cpu use 100% of the time serafean Linux - Newbie 4 05-04-2006 03:36 PM
KDE had CPU 'spike' every 15seconds! HELP! dezireduser Linux - General 13 11-26-2005 04:22 AM
X Using 100% CPU windisch Linux - Software 2 09-29-2005 11:35 AM
Moving mouse makes xorg CPU spike to 40% or more tripmix Linux - Newbie 2 12-19-2004 06:06 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 02:54 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration