LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-26-2005, 05:08 PM   #1
Thulemanden
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Copenhagen, Denmark
Distribution: PC-BSD, PCLOS, MeeGo, Win 7
Posts: 189

Rep: Reputation: 30
Distorted sound


Suddenly after a while the sound from xawtv is distorted and I have to restart KDE to remove the white noise. Far behind it is the original sound from the TV.

The mediaplayer (Noatun) works fine without noise, so the error is related to xawtv.

However I then find it strange to have to restart KDE.
 
Old 10-27-2005, 12:11 PM   #2
djortz
Member
 
Registered: Oct 2005
Location: Netherlands
Distribution: Debian Lenny
Posts: 41

Rep: Reputation: 15
I have the same problem with kdetv, thought I've never tried to restart KDE. I removed and added my TV card to solve the problem. I figured out that this only occours when I use the video4linux plugins. When I use XVideo-plugin everything is OK. (I can't take snapshots)
 
Old 10-28-2005, 09:24 AM   #3
Thulemanden
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Copenhagen, Denmark
Distribution: PC-BSD, PCLOS, MeeGo, Win 7
Posts: 189

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Sound disappearing.

Now the sound can suddenly disapperar.

I sue the on board sound chip-
 
Old 10-28-2005, 10:21 AM   #4
mr_demilord
Member
 
Registered: Sep 2005
Posts: 244

Rep: Reputation: 30
Yes, the onboard soundchip is crap, try to get a soundblaster audigy, wich is much better and also supported by alsa
 
Old 10-28-2005, 04:20 PM   #5
Thulemanden
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Copenhagen, Denmark
Distribution: PC-BSD, PCLOS, MeeGo, Win 7
Posts: 189

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Sound card

Quote:
Originally posted by mr_demilord
Yes, the onboard soundchip is crap, try to get a soundblaster audigy, wich is much better and also supported by alsa
Well, I have an external USB sound card, but Xandros don't recognize it. Its audiotrak, Maya EX5
MEPIS, recognizes it, though, but don't recognize my TV tuner, so I am between the devil and the deep blue sea.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Blaster Audigy 2 NX - Distorted Sound Vulnix Linux - Hardware 3 12-04-2005 10:51 PM
Sound on Gnome Distorted little_penguin Linux - Software 1 07-10-2005 01:10 PM
XMMS : distorted sound SolarBear Slackware 8 06-10-2004 09:51 AM
Static, Distorted Sound Aeiri Linux - Software 1 02-27-2004 08:32 PM
sound distorted flump Linux - Software 1 08-23-2003 08:09 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 09:47 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration