LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-22-2006, 07:32 AM   #1
dive
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: UK
Distribution: Slackware
Posts: 3,466

Rep: Reputation: Disabled
Digikam and gphoto2 broken


After months with no problems suddenly Digikam has broken. I installed gphoto2 but that also is broken.

gdb shows (for both):

Code:
Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread -1258751056 (LWP 6033)]
0xb61a263d in _int_malloc () from /lib/tls/libc.so.6
The strange thing with Digikam is that I was downloading some photos and the first one was ok but the 2nd errored out. Since then I can't even list files.

I tried reverting to an earlier version of glibc to see if that was the problem but no change.
 
Old 08-23-2006, 12:35 AM   #2
bulliver
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Edmonton AB, Canada
Distribution: Gentoo x86_64; Gentoo PPC; FreeBSD; OS X 10.9.4
Posts: 3,760
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 78
You have not posted much information to diagnose anything but my gut feeling is that this is a glibc problem. Did you reinstall gphoto et al after changing your glibc version? Have you noticed other apps breaking?

Perhaps start by running strace on the broken binaries and see if there may be some clues there...
 
Old 08-23-2006, 10:02 AM   #3
dive
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: UK
Distribution: Slackware
Posts: 3,466

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
It seems it may be the camera - I just tried reformatting the memory card and doing an erase all and now digikam works, but gphoto2 is now giving another error:

gphoto2: symbol lookup error: gphoto2: undefined symbol: GP_SYSTEM_IS_FILE

But at least digikam seems to work now.

*edit - using --quiet option works fine. Thanks for input.

Last edited by dive; 08-23-2006 at 10:06 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need help compiling gphoto2 sbennettlq Linux - Software 2 03-15-2006 05:25 PM
gphoto2 problems axon Linux - Software 2 03-19-2004 04:22 PM
Please help, Gphoto2 Problems :( mechanicalmetal Linux - Newbie 2 01-10-2004 04:01 PM
gphoto2 ? shanenin Linux - Software 0 12-26-2003 11:47 AM
gphoto2 php_rocks Linux - Software 0 08-30-2003 02:02 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 10:54 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration